Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Zabudnuté deti: Anjelikovia, ktorí ostali sami

„Keď som doma, mala by byť mama so mnou, nie?“ uvažuje Laurinka s novým myšiakom, ktorému dala meno Stuart. Zobraziť galériu (5)
„Keď som doma, mala by byť mama so mnou, nie?“ uvažuje Laurinka s novým myšiakom, ktorému dala meno Stuart. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISlAVA - Na problémy a zlyhania dospelých doplácajú deti! Posledné prípady svedčia o nečakanej ľahostajnosti. Niektorí z nás dokážu zabudnúť 9-mesačnú dcéru pri krčme alebo nechať škôlkarku cez noc zamknutú v bytovke. Téma Nového Času o módnej vlne EMO, ktorou tínedžeri vyjadrujú životné sklamania a prehry aj formou samopoškodzovania, s tým tiež súvisí. Deťom venujeme v 21. storočí stále menej času a často aj lásky...

Laurinka (6) plakala sama v byte: Mamke odpúšťa, zabúda u babky


Malej Laurinke (6), ktorú krkavčia matka Zuzana Cvanigová (30) nechala v piatok v noci samu v zamknutom popradskom byte, sa začali dva týždne prázdnin u babičky. Stará mamka Zuzana Baryová (54), ktorú vyčíňanie dcéry mrzí, sa o vnučku s radosťou postará.

„Už som mamke odpustila, že ma nechala doma vtedy samu. Keď som tu u babičky v Petrove, ona nech si lozí. No keď som doma, mala by byť so mnou, nie?“ spýta sa a smutne si oči pretrie Laurinka (6). V piatok večer ju Zuzana zamkla v byte a išla za partnerom. Našla ho s druhou ženou. To bolo na tehotnú ženu zrejme priveľa a opila sa tak, až zabudla na svoju jedinú dcérku. Babička Zuzana Baryová (54) vidí za všetkým dcérinho nového priateľa. „Nevyjadrujem sa, ale všetkému je na vine on. Nemám z neho dobrý pocit. Dám jej ešte jednu šancu. Ak ju nevyužije a Laurinka bude trpieť, vezmem si ju k sebe do opatery,“ rázne vyhlásila babka Zuzana.

Zabudnuté deti: Anjelikovia, ktorí
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Nový Čas)
Zabudnuté deti: Anjelikovia, ktorí
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Nový Čas)
Vyľakané dievča dostali z bytu hasiči. Matka naň zabudla pre nešťastnú lásku. „Dám dcére ešte jednu šancu,“ vraví babička Zuzana, ktorá sa vnučky ujala.


Martinku (1) našli pri krčme: Kto sa o ňu bude starať?


Nechať dieťa pri krčme a potom ho tam zabudnúť, to si žiada veľkú dávku ľahostajnosti! Martinku (9 mesiacov) našiel opustenú pri pohostinstve prevádzkar. Otec Jozef S. (51) ju tam po štvorhodinovom popíjaní nechal a išiel domov spať...

Podchladené dievčatko ratovali záchranári, otca policajti posadili za mreže a obvinili z opustenia dieťaťa. „Dieťa je hospitalizované zo sociálnych dôvodov. Zdravotne je v poriadku,“ povedal Ján Ušák, námestník riaditeľa trnavskej nemocnice. Pritom súd už predbežným opatrením rozhodol o umiestnení dieťaťa do ústavnej starostlivosti. Matka, ktorú hľadá polícia, si rozhodnutie ešte neprevzala. Keďže otec ani matka nie sú schopní starať sa o dievčatko s veľkými modrými očami, je teraz Martinka zo sociálnych dôvodov umiestnená na dojčenskom oddelení trnavskej nemocnice.

Zabudnuté deti: Anjelikovia, ktorí
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Nový Čas)
Zabudnuté deti: Anjelikovia, ktorí
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Nový Čas)
Martinka skončila v nemocnici. V tejto krčme nechal otec svoju dcérku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu