Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Matka dievčatka zo zamknutého bytu: Našli ju v krčme!

POPRAD - Záchranári zo Záchrannej zdravotnej služby Emergency Medical Service dnes ráno zachraňovali šesťročné dievčatko, ktoré volalo o pomoc z okna na druhom poschodí jednej z popradských bytoviek na sídlisku Juh v Poprade.

Záchranári po príchode na miesto zistili, že dievčatko bolo celú noc samo v zamknutom byte. 6-ročná Laura spala vo svojej postieľke, a keď po prebudení zistilo, že v byte nikto nie je, otvorilo okno a volalo z výšky na svoju matku. Jej krik začuli susedia, ktorí zavolali na tiesňovú linku 112. Na výzvu polície prišli na miesto popradskí hasiči s vysokozdvižnou plošinou a pomohli Laure dostať sa na zem.

Stihla ich pritom ešte upozorniť, že treba zatvoriť okno. Na mieste zasahovala aj posádka rýchlej lekárskej pomoci Emergency Medical Service. Lekárka Silvia Zemková spresnila, že dieťa upokojili a vyšetrili. Nebolo zranené a nepociťovalo žiadne zdravotné ťažkosti. Dievčatko po vyšetrení prevzali policajti, aby ho odovzdali starej matke, ktorá mala prísť po vnučku. Súčasne začali zisťovať miesto pobytu matky malej Laury.

Matku, ktorá nechala v noci svoju dcéru Lauru samú v zamknutom byte na popradskom sídlisku Juh, našli v jednom z miestnych pohostinstiev. Policajti z Obvodného oddelenia v Poprade, ktorí prípad dokumentujú, nemohli 30-ročnú rozvedenú ženu vypočuť, keďže bola opitá. "Dievčatko odviedla z policajného oddelenia stará matka, ktorá pricestovala z Rožňavy," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Magdaléna Fečová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu