Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Po Dědečkovej zbesilej jazde ostávajú hospitalizovaní dvaja pacienti: Nemocnica prezradila, ako sú na tom!

(Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Stav dvoch hospitalizovaných pacientov po nehode na bratislavskej zastávke Zochova sa zlepšuje. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Eva Kliská.

Obaja pacienti sa podľa nej podrobili operačnému zákroku. "Vzhľadom na rozsah a závažnosť zranení zostávajú obaja i naďalej pod dohľadom našich zdravotníkov," doplnila. Nehoda, pri ktorej opitý vodič narazil do zastávky mestskej hromadnej dopravy v Bratislave, si vyžiadala piatich mŕtvych a niekoľkých zranených. Medzi obeťami boli študenti Univerzity Komenského v Bratislave a Slovenskej technickej univerzity v Bratislave.

Sudca Okresného súdu Bratislava I minulý týždeň vo štvrtok podvečer rozhodol, že obvinený Dušan Dědeček, ktorý opitý vrazil do zastávky Zochova a zabil päť študentov, bude vyšetrovaný na slobode. Rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor podal sťažnosť.

"Súd nevzhliadol dôvod tzv. útekovej väzby pre hrozbu vysokého trestu. Súd nevzhliadol ani dôvod tzv. preventívnej väzby, keďže hrozba pokračovania v identickom alebo obdobnom konaní z konania obvineného a iných konkrétnych skutočností nevyplýva," priblížil hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Nehoda na Zochovej ulici v Bratislave si vyžiadala päť obetí a desať vážne zranených ľudí (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Dodal, že súd konštatoval dôvodnosť vzneseného obvinenia. "Podľa sudcu pre prípravné konanie rozhodovanie o väzbe nie je rozhodovaním o treste. Preto ani fatálnosť a neospravedlniteľnosť následku žalovaného skutku nezakladá väzobné stíhanie obvineného," povedal Adamčiak.

Viac o téme: NehodaNemocnicaAutonehodaHospitalizovaníZochova
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu