Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

DESIVÉ zábery z nehody v Česku: Totálne zošrotované autá! Pohľad na tachometer vyráža dych, šialená rýchlosť

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: FB / HAKA, HZS Královéhradeckého kraje)

BRATISLAVA/RYCHNOV NAD KNĚŽNOU - Situácia na cestách je v posledných týždňoch mimoriadne napätá a o to viac po tragickej udalosti na zastávke Zochova v Bratislave, kde opitý šofér zabil piatich mladých študentov. Vyzerá to však, že ľudia sú nepoučiteľní a mnohí ingorujú predpisy a zbytočne riskujú. Pohľad na auto, ktoré v plnej rýchlosti havarovalo, však zrejme mnohých presvedčí, nech si dobre premyslia následky svojho konania.

Dopravných nehôd je v poslednom čase ako maku a ľudia sa napriek tragickým následkom naďalej nepoučili. Len v týždni, kedy sa stala tragédia na Zochovej, bolo viacero nehôd pod vplyvom alkoholu, vodiči zbytočne riskujú a mnohokrát aj nebezpečne jazdia. 

Archívne VIDEO Zábery z miesta nehody v Bratislave: Takto došlo k tragédii na Zochovej

Zábery z miesta nehody v Bratislave: Takto došlo k tragédii na Zochovej (Zdroj: Tip čitateľa)

Zhruba pred dvomi mesiacmi sa v Česku v Královohradeckom kraji stala tragická dopravná nehoda, ktorá si vyžiadala životy troch ľudí. "Krátko pred 18. hodinou bola vyslaná profesionálna jednotka hasičov zo stanice Rychnov nad Kněžnou k dopravnej nehode dvoch vozidiel, ktoré sa stretli na ceste č. 319 v katastri časti Dlouhá Ves. Na mieste se zišli všetky záchranno-bezpečnostné zložky, priletel aj vrtuľník leteckej záchrannej služby. Zrážku bohužiaľ členovia oboch áut neprežili, nehoda mala tri obete," napísali na sociálnej sieti hasiči Královohradeckého kraja.

Autá boli totálne zničené, z cesty ich muselo odpratať auto so žeriavom. Červené auto malo úplne zničený predok a poohýbané plechy, druhé auto bolo možné len ťažko identifikovať, okrem toho skončilo v priekope. Teraz však skupina HAKA zdieľala fotografie toho istého auta už na autovrakovisku. Motorová časť skončila v kabíne a prakticky zmizol priestor pre vodiča a spolujazdca. Zdemolovaná bola aj strecha či ďalšie dvere. Podľa diskutujúcich pod príspevkom išlo o auto Volkswagen Golf 7. Spolu s tým, čo z auta zostalo, však bola zverejnená aj ďalšia fotka - tachometer. Na ňom je zaseknutá rýchlosť, ktorou pravdepodobne vodič v čase nehody išiel - a to 230 kilometrov za hodinu. Mnohí sa však v diskusii zamýšľali nad tým, či ide o reálnu rýchlosť.

DESIVÉ zábery z nehody
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB / HAKA)
DESIVÉ zábery z nehody
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB / HAKA)

"Tachometer meria rýchlosť podľa rýchlosť krútenia kolies, nie rýchlosť cez GPS. Takže auto v sekunde nárazu, keď sa zdvihne od zeme, môže vďaka tomu, že na kolesá už nepôsobí váha auta plus kinetická energia, zrýchliť otáčanie kolies a tým pádom skreslí skutočný stav rýchlosti, akou vodič išiel," upozornil jeden z diskutujúcich s tým, že odchýlka je v takomto prípade asi 30 kilometrov za hodinu. K celej veci sa vyjadril aj šéf HAKA Štefan Farkaš. "Dávajme si na cestách pozor. Život máme iba jeden," uzavrel. 

DESIVÉ zábery z nehody
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB / HAKA)

Viac o téme: Čelná zrážkaTragická nehodaTragédia na ZochovejNehoda v ČeskuTragická nehoda v ČeskuZaseknutý tachometer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu