Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Premiér Eduard Heger odsudzuje útoky na civilné ciele na Ukrajine

Eduard Heger
Eduard Heger (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Premiér Eduard Heger (OĽANO) odsudzuje útoky na civilné ciele na Ukrajine. Uviedol to na sociálnej sieti po tom, ako vo viacerých ukrajinských mestách boli v pondelok výbuchy.

"Je to neospravedlniteľná brutalita a teror na civilnom obyvateľstve, akým sa Vladimir Putin pravdepodobne mstí za výbuchy na Kerčskom moste," skonštatoval Heger s tým, že most je z pohľadu Ukrajiny aj iných krajín ilegálna stavba. "Smrť a utrpenie nevinných nemajú mať v dnešnom svete miesto, rovnako ako obsadzovanie zvrchovaných štátov vojenskou silou," poznamenal slovenský predseda vlády. Konanie Putina hrubo odsudzuje a tvrdí, že ruský prezident sa musí zodpovedať za svoje činy.

Ruská armáda používa aj drony

Ukrajina bola v pondelok ráno vystavená mohutnému raketovému útoku, počas ktorého ruská armáda vypálila na ukrajinské územie celkovo 75 rakiet, oznámil na svojom kanáli na platforme Telegram hlavný veliteľ ozbrojených síl Ukrajiny Valerij Zalužnyj. Dodal, že ukrajinskou armádou bolo zneškodnených 41 z týchto rakiet. Spresnil, že okrem raketových úderov útočí ruská armáda aj lietadlami a používa drony.

 

ODSUDZUJEM ÚTOKY NA CIVILNÉ CIELE NA UKRAJINE Ukrajinou dnes otriasli vo viacerých mestách, vrátane Kyjeva, útoky na...

Posted by Eduard Heger - predseda vlády SR on Monday, October 10, 2022
Viac o téme: UkrajinaEduard HegerOdsudzujeútoky na civilné ciele
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu