Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Desivá bilancia na cestách: Opití vodiči pribúdajú! Z mimoriadnej tragédie na Zochovej sa nikto nepoučil

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Deň čo deň polícia zverejní dopravnú nehodu, pri ktorej asistoval alkohol. Zdá sa, že vodiči sa nepoučili ani z mimoriadnej tragédie, ktorá sa stala minulú nedeľu na zastávke Zochova v Bratislave. Opitý Dušan Dědeček tam zabil päť študentov a ďalších niekoľko zranil.

Päť mladých životov zbytočne vyhaslo vinou opitého šoféra, ktorý vrazil do zastávky Zochova v Bratislave. Niekoľkí ďalší boli a ešte aj sú v nemocnici s vážnymi zraneniami. Zdá sa však, že ani toto nie je dostatočne veľký zdvihnutý prst na to, aby boli vodiči zodpovednejší. Polícia za posledný týždeň zverejnila osem šoférov, ktorí si neváhali sadnúť za volant pod vplyvom alkoholu. 

  1. Nedeľa 2.10.2022, Bratislava zastávka Zochova : Príčinou tragickej dopravnej nehody bola JAZDA POD VPLYVOM ALKOHOLU. Následok nezodpovednej jazdy vodiča: 5 mladých osôb utrpelo zranenia nezlučiteľné so životom.

Nehoda na Zochovej ulici v Bratislave si vyžiadala päť obetí a desať vážne zranených ľudí (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

  1. Pondelok 3.10.2022, Čadca: Príčinou vážnej dopravnej nehody v okrese Čadca bola opäť JAZDA VODIČA POD VPLYVOM ALKOHOLU. Následok neprimeranej jazdy: 3 soby (matka a 2 maloleté deti) utrpeli zranenia, ktoré si vyžadovali hospitalizáciu do zdravotníckeho zariadenia, jedno dieťa je hospitalizované s ťažkými zraneniami na JIS

Vodič v Čadci zrazil ľudí na chodníku
Zobraziť galériu (4)
Vodič v Čadci zrazil ľudí na chodníku  (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj)

  1. Piatok 7.10.2022, Bratislava ul. Košická: Príčinou vážnej dopravnej nehody zas a znova JAZDA POD VPLYVOM ALKOHOLU. Následkom arogantnej jazdy opitého vodiča zranená osoba (dievča), ktorého ťažké zranenia si vyžiadali prevoz do nemocnice, kde bojuje o život.

Desivá bilancia na cestách:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

  1. Piatok 7.10.2022, okres Snina: Z prečinu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky obvinili humenskí dopravní policajti 28 ročného muža zo Sniny. Obvinený Sninčan spôsobil v piatok 7.10.2022 v čase okolo 20:50 hod. dopravnú nehodu počas vedenia vozidla Renault Megane v obci Hostovice, okres Snina. Počas jazdy sa dostatočne nevenoval vedeniu vozidla, nesledoval situáciu v cestnej premávke a prednou časťou auta narazil do betónového držiaka plynovej rúry. Po nehode bol vodič hliadkou OO PZ Snina podrobený dychovej skúške na alkohol s výsledkom 1,18 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu.
  2. Sobota 8.10.2022, Bratislava Popradská ulica: dopravní policajti zastavili dopravný prostriedok MHD a podrobili vodiča trolejbusu dychovej skúške na požitie alkoholu, ktorá skončila s pozitívnym výsledkom. V trolejbuse sa nachádzali osoby (cestujúci: ženy, deti, seniori) V tomto prípade možno aj vďaka zásahu dopravnej polície bez následkov na ohrození života, zdravia, majetku.

Desivá bilancia na cestách:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Polícia - Bratislavský kraj)

  1. Sobota 08.10.2022, Vrbovce: Dopravná nehoda, pri ktorej mal 25-ročný vodič osobného auta dostať šmyk a narazil do elektrického stĺpa. Pri nehode došlo k ťažkým zraneniam 17-ročnej spolujazdkyne. Na mieste bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 1,31 promile!
  2. Nedeľa 9.10.2022, Rovinka: Seneckí dopravní policajti boli krátko po 18.30 h vyslaní k dopravnej nehode, ku ktorej došlo v obci Rovinka. 29-ročný vodič vozidla Seat Ibiza počas vedenia vozidla na Hlavnej ulici zišiel mimo vozovky a narazil do stĺpu verejného osvetlenia. K zraneniu osôb v tejto súvislosti nedošlo. Po príchode na miesto policajti podrobili vodiča dychovej skúške, ktorá skončila s výsledkom 2,27 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Táto hodnota predstavuje 4,73 promile – z medicínskeho hľadiska stav rizika smrteľnej otravy alkoholom.
  3. Nedeľa 9.10.2022, Pribeta: V ranných hodinách došlo v Pribete na Novozámockej ulici k ohrozeniu pod vplyvom návykovej látky v súvislosti s dopravnou nehodou. 28 ročný vodič vozidla VW Tiguan zišiel z vozovky pred rodinným domom, kde narazil do betónového mostíka, betónovej pätky telekomunikačného stĺpu a následne do oplotenia rodinných domov. Policajti vodiča podrobili dychovej skúške s výsledkom 0,60mg/l alkoholu.
Viac o téme: AlkoholNehodaAutoAutonehodaOpitý vodičZochova
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu