Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Poslankyňa Tabák naložila na výbore premiérovi Hegerovi: Majte Slovákov a Slovenky na prvom mieste!

Romana Tabák
Romana Tabák (Zdroj: Topky)

BRATISLAVA - Správy, že Maďarsko bude môcť odložiť svoje splátky za ruský plyn, vyvolalo búrlivé reakcie na pôde slovenského parlamentu. Na výbore pre európske záležitosti sa do premiéra Eduarda Hegera pustila poslankyňa Romana Tabák. Jasne sa pýtala premiéra: Prečo Maďarsko áno, a Slovensko nie?!

Maďarsko tak nemusí podľa stránky Bloomberg platiť faktúry za plyn ruskému Gazpromu, ktorých splatnosť bola pôvodne v nasledujúcich šiestich mesiacoch. Informovalo o tom maďarské ministerstvo pre hospodársky rozvoj. Takúto dohodu podpísal Gazprom s maďarskou štátnou energetickou spoločnosťou MVM.

Poslankyňa Tabák naložila na výbore premiérovi Hegerovi: Majte Slovákov a Slovenky na prvom mieste!

Správa zaujala aj poslankyňu Romanu Tabák. Preto na výbore pre európske záležitosti, ktorého je členkou sa ozvala: „Pán premiér, máte moju podporu so všetkou úctou a rešpektom. Prosím, majte Slovákov a Slovenky na prvom mieste. Ako je možné, že Gazprom dodá Maďarsku plynu koľko potrebuje a zaplatiť môžu až o tri roky? Prečo my nie a Maďari áno?!,“ pýtala sa na rokovaní výboru pre európske záležitosti.

Slovami premiéra zostala šokovaná. Podľa Romany Tabák reagoval, že ide o nepravdivé informácie. „Naozaj nevidím rozdiel medzi nami a Maďarmi. Preto som sklamaná, prečo by Maďarsko malo mať lepšie podmienky ako my Slováci,“ povedala pre topky.sk poslankyňa Romana Tabák.

Viac o téme: PlynRuskoEduard HegerRomana Tabák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu