Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

AKTUÁLNE Ďalší opitý vodič na cestách! V Čadci zrámoval mamu s deťmi priamo na chodníku

Vodič v Čadci zrazil ľudí na chodníku Zobraziť galériu (2)
Vodič v Čadci zrazil ľudí na chodníku (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj)

ČADCA - S nehodami sa roztrhlo vrece! Ďalšia vážna nehoda sa stala v Čadci, kde zrazil vodič v stredu popoludní ľudí na chodníku.

Žilinská krajská polícia o tom informuje na sociálnej sieti. Policajti na mieste vykonávajú prvotné procesné úkony s cieľom zdokumentovania dopravnej nehody. "Ďalšie informácie poskytneme neskôr," uviedli.

Vodič v Čadci zrazil ľudí na chodníku
Zobraziť galériu (2)
Vodič v Čadci zrazil ľudí na chodníku  (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj)

Polícia neskôr spresnila, že na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že 37-ročný vodič viedol osobné motorové vozidlo Peugeot v smere od obce Raková do Čadce. Následne z doposiaľ presne nezistených príčin v smere jazdy prešiel s vozidlom na chodník, kde došlo k stretu osobného motorového vozidla a chodkyne s dvoma maloletými deťmi.

"Po dopravnej nehode bola chodkyňa s deťmi aj vodič motorového vozidla prevezení na ošetrenie do nemocnice. Vodič sa po dopravnej nehode podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,86 mg/l (1,79 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," informovala polícia. 

"Môžem potvrdiť zásah záchranárov, ktorí ošetrili a do nemocnice previezli dve dospelé osoby a dieťa. Viac detailov k zásahu nemôžem nateraz poskytnúť," uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR Alena Krčová.

Podľa riaditeľa Kysuckej nemocnice v Čadci Martina Šenfelda hospitalizovali po nehode s odreninami, pomliaždeninami a tržnými ranami matku s jedným dieťaťom a vodiča auta. "Dieťa je hospitalizované na detskej JIS a momentálne absolvuje ďalšie vyšetrenia, matka je hospitalizovaná s pomliaždeninami dolnej končatiny. Šofér mal pomliaždeniny a odreniny a momentálne tiež absolvuje vyšetrenia," dodal.

Tragédia na Zochovej

Len v nedeľu sa stala tragická nehoda v Bratislave na zastávke Zochova. Opitý športový funkcionár Dušan Dědeček narazil do zastávky, na ktorej sa v tej chvíli nachádzalo asi 40 ľudí. Dědečkovi namerali 1,69 promile alkoholu. Opitý bol aj jeho spolujazdec - syn Lukáš. 

V dôsledku nehody zomreli piati mladí študenti - Marek, Broňa, Natália, Richard a Sasha. Jeden zranení je v umelom spánku v nemocnici a niekoľko ďalších sa zranilo stredne ťažko. Dědeček po vytriezvení čin oľutoval a podľa medializovaných informácií sa chcel zabiť. Polícia ho obvinila z trestného činu všeobecného ohrozenia, za čo mu hrozí trest od 20 do 25 rokov alebo doživotie. Prokurátor v utorok neskoro večer podal návrh na jeho väzobné stíhanie. Sudca Okresného súdu Bratislava I bude o ňom rozhodovať vo štvrtok popoludní. 

Nehoda na Zochovej ulici v Bratislave si vyžiadala päť obetí a desať vážne zranených ľudí (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Viac o téme: NehodaAutonehodaČadca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu