Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Marek a Broňa mali celý život pred sebou! Obaja zomreli vinou opitého funkcionára, spolužiaci smútia

Marek a Broňa tvorili pár. Obaja zomreli, keď do nich vrazil opitý Dušan Dědeček Zobraziť galériu (7)
Marek a Broňa tvorili pár. Obaja zomreli, keď do nich vrazil opitý Dušan Dědeček (Zdroj: FB/M.V.)

BRATISLAVA - Talentovaná nádejná gymnastka a šikovný futbalista - tak spomínajú na Broňu a Mareka spolužiaci a kamaráti. Obaja prišli o život vinou opitého vodiča. Dušan Dědeček vo veľkej rýchlosti v nedeľu večer narazil do zastávky, ktorá bola plná ľudí.

Tragédia, ktorá postavila na nohy snáď celé Slovensko, sa stala v nedeľu krátko po deiatej hodine večer. Do zastávky, na ktorej stálo kopec ľudí, narazil opitý vodič. Nešlo pritom o nikoho iného, ako o športového funkcionára Dušana Dědečka. Ten bol dokonca agresívny voči zasahujúcim policajtom. Priamo na mieste zomreli traja ľudia, všetko študenti. Štvrtú osobu oživovali záchranári, žiaľ, ani jej už pomôcť nedokázali.

V pondelok zraneniam podľahla aj 21-ročná študentka Broňa. Podľa našich informácii mala opuch mozgu. Ďalší dvaja ľudia ležia v umelom spánku v nemocnici. Medzi mŕtvymi je aj študent druhého ročníka Univerzity Komenského Marek. Obaja s Broňou pochádzali zo Ždiaru a obaja boli športovo založení. O Broni sa vyjadrujú ako o nádejnej gymnastke a Marek bol šikovný futbalista. Treťou študentkou, ktorá prišla o život, bola Natália.

Marek a Broňa mali
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)
Eduard Heger si uctil pamiatku zosnulých študentov na Univerzite Komenského (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Pribúdajú odkazy

O tom, že študenti boli obľúbení svedčia aj odkazy na sociálnych sieťach. "Zlatičko moje, stále tomu nedokážem uveriť, sľubujem ty že budeš mať špeciálne miesto v mojom srdiečku, dávaj na nás pozor tam z hora. Moc moc ťa ľúbim a toto ma bude bolieť ešte strašne dlho. Taktiež ti sľubujem, že sa budem stále venovať hudbe, ako si aj chcela! A dotiahnem to ďaleko, lebo stále budeš pri mne! Spi sladko a stretni tam svojho Freddieho," napísala superstaristka Miriam Jarošová o Broni.

Broňa bola medzi kamarátmi obľúbená.
Zobraziť galériu (7)
Broňa bola medzi kamarátmi obľúbená.  (Zdroj: Facebook/BB)

"Moje zlatíčko, spi sladko. Nezabudnem ani na jednu sekundu s tebou. Nikdy nestretnem takú pozitívnu a stále usmievavú osobu ako si ty.. tvoje najmilšie oči budú stále v mojom srdci. A tak, ako si mi hovorila ty “stále budeš moja love of my life” Zaspievaj si aj za mňa s Freddiem. Celej rodine úprimnú sústrasť," znie odkaz od Mišky. 

 

S veľkým zármutkom musím oznámiť, že následkom zranení podľahla aj Broňa Božoňová. Broňa s Marekom začínali iba svoj...

Posted by Miro Vavak on Monday, October 3, 2022

Auto opitého vodiča odvážajú zo Zochovej (Zdroj: Topky/Maarty)

Univerzita vyvesí čiernu vlajku

Univerzita Komenského v Bratislave si v utorok o 9.00 h uctí minútou ticha svojich troch študentov, ktorí zahynuli pri nedeľnej (2. 10.) tragickej nehode na autobusovej zastávke Zochova v hlavnom meste. Povedal to prorektor pre vonkajšie vzťahy UK Radomír Masaryk.

Marek a Broňa mali
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky - Maarty)

"Pred univerzitou bude visieť čierna vlajka, kondolenčná kniha bude všetkým obetiam vystavená v utorok od 15.15 h," uvádza sa na webe najstaršej slovenskej univerzity. Zároveň rektor UK Marek Števček poslal sústrastné listy rodinám obetí. Univerzita informuje, že pozostalí, kamaráti, ale aj ich blízki môžu využiť služby psychologickej poradne UK. Ďalšou obeťou bol študent prvého ročníka Fakulty informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity (STU).

Miesto, kde nezmyselne vyhasli životy

Rektor Slovenskej technickej univerzity v Bratislave Oliver Moravčík spolu s vedením univerzity vyjadrujú úprimnú sústrasť rodinám a blízkym všetkých obetí nedeľnej tragickej autonehody na Zochovej ulici v Bratislave. Univerzity sa táto udalosť osobitne dotkla, keďže medzi obeťami je aj študent prvého ročníka FIIT STU.

Marek a Broňa mali
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky - Maarty)

"Miesto, kde nezmyselne vyhasli ľudské životy, je tradičná prestupná zastávka našich študentov, ktorí smerujú na fakulty a internáty do Mlynskej Doliny. Jeden z nich tam už nikdy nepríde. Je smutné, že to spôsobila hrubá nezodpovednosť a tupá arogancia jednotlivca. Musíme sa proti takýmto prejavom rázne postaviť a nedovoliť, aby ďalej devastovali našu spoločnosť,“ povedal rektor Oliver Moravčík.

O život prišiel aj gymnazista

Jednou z obetí je aj študent Richard. Srdcervúcu reakciu zverejnilo gymnáziu v Šahách, kde predtým študoval.

"S hlbokou bolesťou sa lúčime s bývalým žiakom nášho gymnázia Richardom Hlavácsom. Naša učiteľská fakulta a študenti boli šokovaní tragickou správou," píše sa v statuse na sociálnej sieti.

Obeť tragédie na Zochovej
Zobraziť galériu (7)
Obeť tragédie na Zochovej  (Zdroj: Gymnázium Ipolyság)


"Úprimnú sústrasť rodine Ricsiho, zdieľame ich nesmiernu bolesť. Dochádzajú mi slová. Ticho, hovor. Prázdnota. Tvoja spomienka bude žiť v našich srdciach navždy! Nech je Boh s tebou! Nech je tvoj odpočinok pokojný, Ricsi!," uviedlo gymnázium.

Viac o téme: AlkoholNehodaZastávkaAutonehodaBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu