Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Hlasisti sa stretli na Liptove: Vláda podľa nich zlyhala na všetkých frontoch, uniklo VIDEO, ktoré si tam púšťali

Na verejnosť sa dostalo video, ktoré si Hlasáci púšťali na sneme v Liptovskom Mikuláši. Zobraziť galériu (3)
Na verejnosť sa dostalo video, ktoré si Hlasáci púšťali na sneme v Liptovskom Mikuláši. (Zdroj: reprofoto TA3, RTVS)

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Tento víkend je pre mimoparlamentný Hlas-SD obzvlášť dôležitý. Delegáti strany, ktorá vznikla aj odchodom viacerých poslancov Smeru-SD, sa stretli v Liptovskom Mikuláši a spájalo ich jedno - kritika súčasnej vlády. Tá podľa nich nezvládla ani pandémiu koronavírusu, ani energetickú krízu či krízu v zdravotníctve. Všetko to zhrnuli vo videu, ktoré si na sneme púšťali a my sme získali jeho kópiu!

VIDEO, ktoré sa premietalo na sneme Hlasu-SD v Liptovskom Mikuláši:

Kritické video o vláde, ktoré bolo premietané na sneme strany Hlas-SD (Zdroj: kompilát Hlas-SD repro TA3, RTVS, Markíza, JOJ, SME)

Ďalšie voľby by mali ľudia brať ako referendum o vláde

Ľudia by sa nemali obávať poňať nadchádzajúce októbrové komunálne a regionálne voľby politicky, aj ako referendum o terajšej vládnej koalícii. Vyhlásil to na tlačovom brífingu po pracovnom sneme strany Hlas-SD v Liptovskom Mikuláši jej predseda Peter Pellegrini.

Toto vyhlásenie podporili aj kritickým videom, ktoré "sumarizuje" výsledky vlády od jej zvolenia až po dnešok. Zahŕňa obdobie krízy koronavírusu, vojny na Ukrajine, energetickú krízu či krízu v zdravotníctve pod tlakom výpovedí lekárov. Celé video je podfarbené dramatickou hudbou a jednoduchou grafikou, pričom kompilát má v sebe viaceré útržky z rozhovor pre súkromné, ale aj verejnoprávne médiá.

Poukazujú však aj na vážnu situáciu v oblasti chudobnejších vrstiev obyvateľstva, ktoré prakticky skončia na mizine, ak prídu do platnosti avizované vyššie ceny za energie.

Občania sú podľa Hlasu frustrovaní

Snem strany, ako poznamenal Pellegrini, bol hlavne reakciou na aktuálnu situáciu v republike. "Situácia nie je normálna, naopak, zásadným spôsobom prispieva k frustrácii, pramení až do prejavov hnevu a zlosti občanov tejto krajiny," tvrdí.

Predseda mimoparlamentnej strany sa opäť nevyhol kritike premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO), ako i ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO), ohľadom podpory a pomoci deťom, seniorom. Slovensko podľa neho potrebuje stabilitu, ľudia pre infláciu chudobnejú, hrozí recesia a vláda nedokázala prijať adekvátne opatrenia. Zopakoval, že jediným riešením sú predčasné parlamentné voľby.

Strana Hlas-SD
Zobraziť galériu (3)
Strana Hlas-SD  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

V súvislosti s blížiacimi sa spojenými voľbami vyzval Pellegrini ľudí, aby dali jasne najavo nominantom OĽaNO, že ich nechcú na pozíciách predsedov samosprávnych krajov, primátorov a starostov. "Ľudia môžu z tohto spraviť malé politické referendum a poslať týchto nominantov do minulosti, aby tak odkázali vedeniu OĽaNO v Bratislave, že si neželajú túto politiku," zdôraznil.    

Hlas je otvorený o diskusii novelizácie volebného systému

Hlas-SD je podľa tvrdenia jeho predsedu plne organizovanou stranou zastúpenou v každom jednom regióne SR a nebude sa brániť diskusii o zmene volebného systému. "Tak, aby polovica poslancov Národnej rady SR bola volená doterajším spôsobom, ale druhých 75 poslancov bolo volených v každom jednom okrese po jednom, aby bola garancia, že každý jeden okres bude mať svojho zástupcu," priblížil predseda strany.

ĽSNS a OĽaNO vylúčili, v prípade Republiky to také jednoznačné nie je

Strana opätovne vylúčila pred nadchádzajúcimi voľbami spoluprácu s OĽaNO a ĽSNS, pričom toto bude podľa predsedu platiť aj pred parlamentnými voľbami. Rozhodnutie v prípade iných strán podľa Pellegriniho nepadlo. V prípade Republiky sa Hlas-SD snažil nevytvárať spojenectvá v komunálnych voľbách, nevylúčil, že sa strana s nimi vyskytla v širšej koalícii. 

Hlasisti sa stretli na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

Strana postavila vlastných kandidátov v štyroch vyšších územných celkoch - v Košiciach, Prešove, Nitre a Žiline. V Trenčianskom samosprávnom kraji sa rozhodla podporiť súčasného predsedu, nominanta má aj v Banskobystrickom kraji a v Trnavskom kraji sa rozhodla podporiť nezávislého kandidáta. Otázny v prípade možnosti podpory zostáva Bratislavský samosprávny kraj.  

Viac o téme: VideoSnemHlas-SDLiptovský Mikuláč
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu