Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Majitelia naftových áut majú opäť dôvod na radosť: Cena paliva klesla pod 1,8 eura! Benzín naďalej rovnako

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Opäť klesli. Reč je o cenách pohonných hmôt, ktoré po raste konečne začali klesať. Teda, najmä v prípade majiteľov naftových vozidiel. Tá sa na mnohých čerpacích staniciach dostala pod úroveň 1,8 eura za liter, benzín si nateraz drží svoju hodnotu priemerne 1,64 eura.

Po tom, ako cena nafty opäť rapídne stúpala a blížila sa k hranici takmer 1,9 eura za liter, sa jej rast zastavil a vrátil sa k poklesu. Po dlhých týždňoch sa tak majitelia naftových áut môžu tešiť, že cena pohonnej hmoty konečne klesla pod magickú hranicu 1,8 eura. Aktuálne sa totiž liter dieselu predáva na čerpacej stanici Slovnaft za 1,764 eura a na OMV za 1,794 eura. Benzín sa už niekoľko týždňoch drží na úrovni zhruba 1,64 eura na Slovnafte a takmer 1,7 eura za liter na OMV. 

Cena ropy opäť klesla

Po výraznom raste koncom predchádzajúceho obchodovania sa ceny ropy vrátili vo štvrtok k poklesu. Dôvodom je opätovné posilnenie dolára a neistota investorov v dôsledku zhoršujúcich sa vyhliadok ekonomiky.

Majitelia naftových áut majú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Ceny ropy vyskočili na záver stredajšieho (28. 9.) obchodovania o viac než 3 USD, keď dolár oslabil a USA oznámili nečakaný pokles ropných zásob za minulý týždeň. Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v novembri uzatvorila v stredu nad 89 USD za barel (159 litrov) a cena americkej WTI nad 82 USD/barel.

Do 7.18 h SELČ štvrtkového obchodovania však cena Brentu dosiahla 88,80 USD (92,84 eura) za barel, čo znamená pokles o 52 centov. Cena americkej ľahkej ropy WTI, rovnako s novembrovým kontraktom, dosiahla 81,64 USD/barel. V porovnaní s predchádzajúcou uzávierkou to predstavuje pokles o 51 centov.  

Viac o téme: BenzínRopaČerpacie staniceCena benzínuCena nafty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu