Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dostál o ospravedlnení Haščákovi: Nekonal som ako občan alebo politik, konal som v mene štátu!

Ondrej Dostál Zobraziť galériu (3)
Ondrej Dostál (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Ospravedlnenie štátu finančníkovi Jaroslavovi Haščákovi sa týka nezákonne vzneseného obvinenia a väzobného stíhania. Novinárom to v stredu uviedol dosluhujúci štátny tajomník rezortu spravodlivosti Ondrej Dostál.

Poukázal na to, že nezákonnosť obvinenia konštatovala vlani Generálna prokuratúra (GP) SR a nezákonnosť väzobného stíhania Najvyšší súd SR.

Dostál končí ako štátny tajomník na rezorte spravodlivosti: Vyjadril sa k ospravedlneniu štátu Jaroslavovi Haščákovi (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Nekonal som ako občan alebo politik, konal som v menej štátu

"Ministerstvo spravodlivosti SR sa v zmysle štandardnej rozhodovacej praxe zaoberalo žiadosťou Haščáka na satisfakciu, ktorú si finančne vyčíslil vo výške od 13 do 16 miliónov eur. Zároveň v žiadosti uviedol, že pokiaľ príde k ospravedlneniu, nebude si uplatňovať finančnú kompenzáciu," podotkol Dostál.

Dostál o ospravedlnení Haščákovi:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Ospravedlnenie podpísal 8. septembra. "V tomto prípade som nekonal ako fyzická osoba, občan, politik alebo poslanec. Konal som v mene štátu, pretože ministerstvu spravodlivosti vyplýva zo zákona, že má prerokovať nároky na náhradu škody za nezákonné rozhodnutia štátu a štátnych orgánov, ku ktorým došlo väzobným stíhaním," dodal.

Dostál o ospravedlnení Haščákovi:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Haščák v utorok (20. 9.) vyhlásil, že ospravedlnenie štátu prijíma. Pôvodne žiadal aj ospravedlnenie od Generálnej prokuratúry SR a rezortu vnútra. Generálna prokuratúra SR Haščákovi zrušila koncom augusta 2021 obvinenie súvisiace s kauzou Gorila. Vo väzbe bol od 4. decembra 2020 do 7. januára 2021.

Viac o téme: Jaroslav HaščákOndrej DostálRokovanie vlády
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu