Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vo vláde končia prví štátni tajomníci: Svojich nástupcov ešte nepoznajú!

Ondrej Dostál
Ondrej Dostál (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Trojica štátnych tajomníkov Ivan Husár, Ľudovít Paulis a Svetlana Síthová, ktorí pôsobili na Ministerstve školstva, vedy, výskumu a športu SR vo svojich funkciách končia. Rovnako aj štátny tajomník Ministerstva spravodlivosti (MS) SR Ondrej Dostál. Vláda SR schválila v stredu ich odvolanie.

Všetci traja štátni tajomníci boli na rezorte školstva počas pôsobenia bývalého ministra Branislava Gröhlinga (SaS). Vo funkciách skončia k 21. septembru. Dostál prišiel na rezort spravodlivosti počas pôsobenia exministerky Márie Kolíkovej (SaS). Vo svojej funkcii skončí k 22. septembru.

Dostál končí ako štátny tajomník na rezorte spravodlivosti: Vyjadril sa k ospravedlneniu štátu Jaroslavovi Haščákovi (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Svojich nástupcov zatiaľ nepoznajú

Síthová sa venovala na rezorte školstva oblasti inklúzie, národnostnému školstvu a celoživotnému vzdelávaniu, Husár športu a Paulis vysokým školám a vede. Všetci traja si myslia, že  rezort si urgentne zasluhuje plnohodnotné vedenie. Poznamenali, že o odvolanie z funkcie štátnych tajomníkov požiadali oni. Nástupcom chcú odovzdať svoje skúsenosti.

 

Milí všetci, moje pôsobenie na ministerstve školstva končí. ♥️ Za aktuálnych podmienok nie je možné realizovať zmeny a...

Posted by Svetlana Síthová za školstvo pre všetkých = za inkluzívne vzdelávanie on Tuesday, September 13, 2022

Dostál priblížil, že je pripravený odovzdať svojmu nástupcovi agendu a predstaviť ľudí, s ktorými bude spolupracovať. Zatiaľ však meno nástupcu nevie. Vláda zároveň k 30. septembru odvolala Romana Krpelana z funkcie generálneho tajomníka služobného úradu MS SR. Od októbra ho nahradí advokát Dominik Okenica.
 

Viac o téme: Ministerstvo školstvaŠtátny tajomníkOndrej DostálSvetlana Síthová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu