Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Horskí záchranári pomáhali turistovi aj cyklistke: Mali vážne zranenia

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: hzs.sk)

VYSOKÉ TATRY - Horskí i leteckí záchranári pomáhali v piatok popoludní zranenému turistovi vo Vysokých Tatrách a cyklistke nad Jezerskom v Pieninách. Informovala o tom Horská záchranná služba (HZS) s tým, že najprv im nahlásili pád turistu spod Lúčneho sedla smerom do Zlomiskovej doliny.

HZS uvádza, že 35–ročný Slovák počas približne 20–metrového pádu utrpel poranenie hrudníka, tržné poranenie hlavy a mnohopočetné povrchové poranenia po celom tele. "Bol pri vedomí a komunikoval. O súčinnosť bola požiadaná posádka Vrtuľníkovej záchrannej a zdravotnej služby (VZZS), ktorá z heliportu v Starom Smokovci vyzdvihla na palubu záchranára HZS a spoločne smerovali na miesto nehody. Po vyšetrení, poskytnutí neodkladnej zdravotnej starostlivosti a príprave na letecký transport bol pacient evakuovaný z terénu a letecky prevezený do Starého Smokovca, kde si ho prevzala posádka Rýchlej zdravotnej pomoci," uvádza HZS. 

Horskí záchranári pomáhali turistovi
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: hzs.sk)

 Následne posádka VZZS pokračovala so záchranárom HZS k ďalšiemu úrazu do oblasti nad Jezerskom, kde si slovenská cyklistka pádom z bicykla spôsobila vážne poranenie hornej končatiny, hrudníka a povrchové poranenia. Aj v tomto prípade bola zranená po poskytnutí prvej pomoci letecky evakuovaná z terénu a vrtuľníkom transportovaná do nemocnice v Poprade.

Viac o téme: PomocCyklistaTuristaHorskí záchranári
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu