Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Žilinka a Plőchl hovorili o posilnení nezávislosti prokuratúry od exekutívy

(Zdroj: Topky.sk / Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka a jeho rakúsky rezortný kolega Franz Plőchl sa na spoločnom štvrtkovom (8. 9.) stretnutí vo Viedni zhodli na potrebe posilnenia nezávislosti orgánov prokuratúry od výkonnej moci. Generálna prokuratúra (GP) SR o tom informovala na svojom webe.

"Žilinka využil možnosť diskutovať o ústavnom postavení a kompetenciách prokuratúr Slovenskej republiky a Rakúskej republiky, ich spoločných a rozdielnych črtách," uvádza sa na webe. Išlo o druhé osobné stretnutie šéfov oboch generálnych prokuratúr.

Archívne video: Žilinka preveril podmienku kňaza, ktorý zneužíval dievača: Personálna dohra!

Žilinka preveril podmienku kňaza, ktorý zneužíval dievača: Personálna dohra! (Zdroj: FB/Maroš Žilinka - generálny prokurátor SR)

Krajský prokurátor v Bratislave Rastislav Remeta na stretnutí zhodnotil justičnú spoluprácu s príslušnými justičnými orgánmi Rakúskej republiky ako intenzívnu a na vysokej profesionálnej úrovni. "Uviedol, že v rámci svojej pôsobnosti Krajská prokuratúra v Bratislave vybavuje pre Rakúsku republiku približne 100 vecí ročne," priblížili.

Viac o téme: PosilnenieExekutívaGenerálna prokuratúraMaroš ŽilinkaFranz Plőchl
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu