Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V lokalite Piecky v Slovenskom raji zablúdili dvaja turisti z Litvy

Roklina Suchá Belá
Roklina Suchá Belá (Zdroj: Foto: TASR/Milan Kapusta)

HRABUŠICE - Horskí záchranári museli v Slovenskom raji pomáhať dvom návštevníkom z Litvy, ktorí v tme a daždi zablúdili. Informovala o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojej webovej stránke s tým, že turisti vo veku 23 a 25 rokov požiadali o pomoc vo štvrtok (8. 9.) večer.

"Odišli na túru až v neskorých popoludňajších hodinách a nedostatočne vybavení. Počas túry ich navyše zastihla búrka. Keďže boli bez svetla, po prejdení rokliny Piecky zle odbočili a v teréne zablúdili," uvádza HZS. Záchranárom poskytli presné GPS súradnice a do ich príchodu zotrvali na bezpečnom krytom mieste.

 

Vo večerných hodinách 8.9.2022 požiadala HZS o pomoc dvojica Litovcov v Slovenskom raji (25 a 23r.). Tí odišli na túru...

Posted by Horská záchranná služba on Thursday, September 8, 2022

Turisti pokračovali ďalej samostatne

V sprievode záchranárov HZS napokon zišli bezpečne na parkovisko v Hrabušickej píle, kde mali zaparkované vlastné motorové vozidlo. Ďalej pokračovali samostatne.Počas tejto turistickej sezóny nejde o prvý prípad, keď sa návštevníci horských oblastí vydali na túru neskoro a v teréne zablúdili. HZS neustále apeluje na turistov, aby sa na výlet vybrali v predstihu a dostatočne vybavení.

Viac o téme: TuristiZablúdenieHZSSlovenský raj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu