Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

PRÁVE TERAZ Neďaleko Bytče sa zrútilo lietadlo: Po páde malo začať horieť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

PETROVICE - Pri obci Petrovice, ktorá sa nachádza neďaleko Bytče, došlo dnes (6.9.) podvečer k nehode malého motorového lietadla. O prípade informuje Televízia JOJ.

Lietadlo sa malo zrútiť na hospodársku budovu, v ktorej bývajú umiestnené kone a následne začať horieť. V čase nehody mali byť stajne prázdne. Podľa doterajších informácií sa v lietadle mali nachádzať dvaja mladíci, ktorí vzlietali z neďalekého letiska. Obom sa podarilo z horiaceho stroja dostať. Oboch previezli do nemocnice na ošetrenie, jeden z nich mal utrpieť popáleniny. Na mieste zasahujú dobrovoľní aj profesionálni hasiči. 

Jeden z mužov utrpel popáleniny

Informáciu o páde lietadla prijali zdravotnícki záchranári na tiesňovej linke 155 o 18.28 h. Podľa nich si vyžiadal jedného zraneného. "Na pomoc sme okamžite vyslali záchranárov. Zraneného, ktorý utrpel popáleniny 2. stupňa, však ešte pred príchodom posádky svedkovia udalosti naložili do auta a smerovali s ním do nemocnice. Posádka ho od nich prevzala, ošetrila ho a previezla do nemocnice," povedala hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová.

Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) v Žiline prijali podľa hovorkyne Lenky Zátekovej jedného z účastníkov nehody lietadla. "Muž utrpel popáleniny tváre, horných a dolných končatín a popáleniny pokrývajú 30 percent povrchu jeho tela. Pacient je stabilizovaný, pri vedomí, absolvoval všetky nevyhnutné vyšetrenia. V celkovej anestézii mu náš tím zdravotníkov momentálne ošetruje popáleniny na operačnej sále oddelenia úrazovej chirurgie," uviedla.

Viac o téme: NehodaLietadloBytčaPetrovice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu