Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Šoféroval bez vodičského preukazu, takmer sa to skončilo tragédiou: Pri dopravnej nehode sa čelne zrazili dve autá

Čelne sa zrazili dve autá Zobraziť galériu (3)
Čelne sa zrazili dve autá (Zdroj: Polícia SR - Košický kraj)

MNÍŠEK NAD HNILCOM - Jazda šoféra bez vodičského oprávnenia sa v pondelok (5. 9.) na Spiši takmer skončila tragicky, v aute pritom viezol aj troch maloletých pasažierov. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa z Košíc Lenka Ivanová s tým, že pri dopravnej nehode v katastri obce Mníšek nad Hnilcom, okres Gelnica, sa čelne zrazili dve autá.

"Podľa doterajších zistení krátko pred 18.30 h 24-ročný vodič, ktorý nikdy nemal vydaný vodičský preukaz, viedol osobné motorové vozidlo v smere od Nálepkova na Gelnicu. Pri prechádzaní pravotočivou zákrutou však pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam a prešiel s vozidlom vľavo do protismernej časti vozovky. Tam sa čelne zrazil s oproti idúcim vozidlom, ktoré viedol 71-ročný vodič. Po náraze vozidlá od seba odhodilo a ostali stáť na ceste," priblížila hovorkyňa.

Šoféroval bez vodičského preukazu,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polícia SR - Košický kraj)

Dodala, že podľa predbežnej lekárskej správy utrpel starší vodič ťažký úraz s dobou liečenia nad 42 dní. Mladík sa pri nehode zranil iba ľahko, podľa predbežnej lekárskej správy sa bude zo zranení liečiť zhruba dva týždne. Vo vozidle pritom viezol v čase nehody ďalších päť ľudí. Ivanová uviedla, že 47-ročný spolujazdec utrpel ľahšie zranenia, 9-ročné dieťa sa zranilo ťažko a liečiť sa bude zo zranení viac ako šesť týždňov. Ďalšia 44-ročná žena má ľahké zranenia a dve deti vo veku deväť a 14 rokov sa pri nehode nezranili.

Šoféroval bez vodičského preukazu,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polícia SR - Košický kraj)

"Dychové skúšky u vodičov neboli vykonané z dôvodu zranení, bol však nariadený odber krvi a u mladého vodiča aj odber biologického materiálu, na zistenie prítomnosti omamných a psychotropných látok v jeho organizme," doplnila hovorkyňa s tým, že iné osoby sa pri nehode nezranili a poškodené boli len autá, ktoré sa zrazili. Bližšie okolnosti dopravnej nehody sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. Spišskonovoveský policajný vyšetrovateľ však podľa Ivanovej začal trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví.

Viac o téme: NehodaZrážkaMníšek nad Hnilcom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu