Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Školský rok sa začína: Pozor, veľký PREHĽAD prázdnin, rodičia, v tieto dni sa vám dovolenky vyplatia najviac!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimage.com)

BRATISLAVA - Dnešným dňom sa rodičom začína zrejme vytúžené obdobie a ich ratolesti sa po letných prázdninách konečne rozbehnú do škôl a budú tak mať viac času pre seba. Aby sme vám nasledujúci školský rok trochu sprehľadnili, tak vám prezradíme, na ktoré dni pripadajú jednotlivé prázdniny. Dobre si teda premyslite, na ktoré dni si budete brať dovolenku, aby ste mohli byť s celou rodinou.

archívne video

V novom školskom roku bude v školách pôsobiť 6744 asistentov učiteľa, hovorí Svetlana Síthová (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

Ako prvé nasledujú jesenné prázdniny, po nich vianočné

Rodičov určite zaujíma dátum najskorších prázdnin pre našich žiakov. Tie sú jesenné a podľa tohto roka pripadajú na 28. októbra až 1. novembra 2022. V rámci týždňa ide o dni piatok až pondelok. Ešte pred týmto všetkým je určite dôležité spomenúť štátny sviatok Sedembolestnej Panny Márie, ktorý tento rok pripadá na štvrtok 15. septembra 2022.

Školský rok sa začína:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Každý čaká na Vianoce

Ešte predtým, ako sa pustíme do zimných mesiacov, musíme pripomenúť štátny sviatok Dňa boja za slobodu a demokraciu 17. novembra 2022, ktorý rovnako pripadá tento rok na štvrtok.

Pokiaľ ide o vianočné prázdniny, tie pripadajú na 23. decembra 2022 až do 8. januára 2023 pričom začínajú decembrovým piatkom a končia januárovou nedeľou.

Polročné prázdniny sú minulosťou

Niektorých rodičov a školákov možno nepoteší to, že tento školský rok sa už žiadnych polročných prázdnin (aj keď len jednodňových) viac nedočkajú. Ministerstvo školstva im totiž dalo zbohom.

Jarné prázdniny s regionálnymi rozdielmi

Pozornosť by ste ale mali zvýšiť pri jarných prázdninách, ktoré sa už roky vyznačujú svojou rozdielnou charakteristikou začiatku a konca v závislosti od regiónu, v ktorom žijete.

Tak napríklad Bratislavskému, Nitrianskemu a Trnavskému kraju sa tieto začínajú 18. februára (sobota) 2023 a končia 26. februára 2023 (nedeľa).

V prípade Banskobystrického, Žilinského a Trenčianskeho kraja pôjde o termín 25. február (sobota) až 5. marec (nedeľa) 2023.

Jarné prázdniny sa týkajú aj Košického a Prešovského kraja, ktoré ich majú ako poslední, a to 4. (sobota) až 12. marca (nedeľa) 2023.

Školský rok sa začína:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Veľká noc a zvyšok školského roka

Rodičov určite zaujíma aj zvyšok školského roka 2022/2023. Zostali nám ešte veľkonočné prázdniny, ktoré na budúci kalendárny rok pripadajú na 6. (štvrtok) až 11. (utorok) apríla 2023.

V rámci štátnych sviatkov nám v rámci mája 2023 ostali 1. máj - Sviatok práce, ktorý pripadá na pondelok a na rovnaký deň pripadá aj ďalší štátny sviatok o týždeň neskôr - 8. máj - Deň víťazstva nad fašizmom.

Viac o téme: DovolenkaPrázdninyRodičiaŠkolský rokŠkola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu