Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Posledný prázdninový víkend v znamení počasia: Priať bude výletom! Na začiatku týždňa veľká zmena

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Máme pred sebou posledný prázdninový víkend, ktorý je poznačený aj skráteným pracovným týždňom. Môžu za to dva štátne sviatky na začiatku a konci týždňa, ktorý zrejme mnohí využili na posledné výlety pred blížiacim sa školským rokom. A vyzerá to tak, že okrem voľna nám bude priať aj počasie. Síce nemajú byť horúčavy, ale teplota má byť viac ako príjemná!

Posledné dni boli, čo sa týka počasia, viac menej premenlivé. Na mnohých miestach pršalo a v strede týždňa prišlo očakávané ochladenie. Letné horúčavy sú zrejme definitívne minulosťou. Aké počasie bude teda posledný prázdninový víkend predtým, ako sa žiaci opäť vrátia do lavíc?

Archívne VIDEO Ľudia sa počas vysokých teplôt osviežujú rôznymi spôsobmi

Ľudia sa počas vysokých teplôt osviežujú rôznymi spôsobmi (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Sobota

Noc z piatka na sobotu bude jasná až polooblačná, miestami prechodne zväčšená oblačnosť. Zrána treba ojedinele počítať aj s hmlou. Najnižšia nočná teplota dosiahne 15 až 9, v dolinách a kotlinách miestami 9 až 3 stupňov Celzia.

Posledný prázdninový víkend v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: predpovede.sk)

Cez deň bude rovnako polooblačno, miestami, najmä vo východnej polovici aj zväčšená oblačnosť či slabé zrážky. "Naša oblasť sa bude nachádzať v poli relatívne vyššieho tlaku vzduchu. Zároveň od západu postúpi do strednej Európy teplý front spojený s tlakovou nížou západne od Britských ostrovov," upozornili meteorológovia. Najvyššia denná teplota vystúpi na 21 až 26, na Orave, Liptove a miestami aj v Prešovskom kraji okolo 19 stupňov Celzia. Fúkať bude slabý vietor s rýchlosťou do 20 kilometrov za hodinu. 

Nedeľa

Posledný deň tohto týždňa a zároveň oficiálne posledný prázdninový deň bude polooblačný až oblačný, miestami prechodne zamračený. Postupne sa na mnohých miestach vyskytnú aj prehánky, dážď, výnimočne aj búrky. "Od západu postúpi do našej oblasti teplý front spojený s tlakovou nížou západne od Írska," uviedli meteorológovia. Najnižšia nočná teplota dosiahne 16 až 11, v údoliach miestami okolo 9 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota vystúpi na 21 až 26, na severe miestami okolo 19 stupňov Celzia. Fúkať bude len slabý vietor s rýchlosťou do 20 kilometrov za hodinu. 

Posledný prázdninový víkend v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: predpovede.sk)

Pondelok

Veľká zmena sa na nás chystá v pondelok. Začiatok školského roka bude polojasný až oblačný a ojedinele, najmä v Žilinskom kraji miestami aj s prehánkami či dažďom. "Od severu sa bude do našej oblasti rozširovať okraj tlakovej výše. Zároveň sa bude nad Poľskom a Ukrajinou vlniť frontálne rozhranie," píšu z SHMÚ. Najnižšia nočná teplota dosiahne 15 až 10, v údoliach miestami okolo 8 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota vystúpi na 22 až 27, na severe miestami okolo 20 stupňov Celzia. 

Posledný prázdninový víkend v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: predpovede.sk)

Viac o téme: PočasiePredpoveď počasiaVíkendová predpoveď počasiaPosledný prázdninový víkend
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu