Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Matej si vyhliadol dievča v MHD, chcel ju znásilniť: Katarína (17) unikla len o vlások! Šokujúce priznanie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

KOŠICE - Sedemnásťročná Katarína sa pred dvoma týždňami vracala sama domov mestskou hromadnou dopravou. Bolo asi jedenásť hodín večer, keď si k nej prisadol 25-ročný Matej. Ten sa ju neskôr pokúsil znásilniť priamo pred vchodom do paneláka.

Keď sa 17-ročná Katarína vracala večer domov autobusom, prisadol si k nej 25-ročný Matej. Ten sa jej pýtal, či nemá nejaké drogy a napil sa z jej fľaše s vodou. Už vtedy sa ho bála. Vystúpil na rovnakej zastávke ako ona a išiel s ňou až domov napriek tomu, že ho o to nežiadala. Tvrdil, že v rovnakom vchode býva aj jeho babka. 

Keď však chcela otvoriť dvere na bytovke, v ktorej bývala, zatarasil jej cestu. Informuje o tom košický Korzár. Matej od nej najskôr žiadal, aby mu ukázala chodidlo, keď odmietla, stiahol jej topánku aj s ponožkou, pričom si sám stiahol nohavice. Keď chcela Katarína kričať a volať o pomoc, stiahol ju na zem a rukami jej prikryl ústa. Obkročmo si na ňu sadol a začal ju škrtiť. 

archívne video

Pokus o znásilnenie v pražskom metre: Pritlačil sa k žene, vyhrnul jej šaty a... to je hrozné! (Zdroj: Polícia ČR)

Páčila sa mu, tak ju chcel znásilniť

Dievčinu zachránila jej matka, ktorá ju počula pred vchodom. Keď vyšla von, videla ako na jej dcére kľačí muž s modrými boxerkami. Matka na polícii opísala, že jej dcéra mala v očiach hrôzu. Zakričala na manžela, ktorý zavolal políciu a útočníka prenasledoval. Policajtom ukázal, kde sa skryl. 

Keď Matej vypovedal na polícii, povedal, že Katarína s ním prvá v autobuse nadviazala kontakt a chcela od neho kúpiť šteniatka, aj keď žiadne nemal. Zdala sa mu pripitá a páčila sa mu, tak sa rozhodol, že ju znásilní. To sa mu však nepodarilo, lebo vyšla jej matka a chvíľu na to aj otec. 

Na polícii vypovedala aj Matejova matka, ktorá povedala, že jej syn bol len nedávno prepustený z výkonu trestu a liečil sa aj na psychiatrii. Tam bol hospitalizovaný opakovane. Okrem toho bol Matej už sedemkrát trestaný. Aktuálne je vyšetrovaný vo väzbe z obavy, že by maril vyšetrovanie a pokračoval v trestnej činnosti. Za pokus o znásilnenie mladistvej mu hrozí od 7 do 15 rokov väzenia.

Viac o téme: ZnásilneniePolícia KošicePokus o znásilnenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu