Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Žilinka chce tvrdo zasiahnuť proti Sulíkovmu synovi: Nebezpečné výzvy! Deti jedia za peniaze aj exkrementy

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky.sk / Vlado Anjel, Reprofoto - IG)

BRATISLAVA - Má problém? Reč je o synovi ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS), ktorý vytvoril aplikáciu zameranú na rôzne výzvy. Práve aplikácia je dôvod, prečo ho skritizovali mnohí ľudia či známe osobnosti. Podľa ich slov sú niektoré výzvy mimoriadne nebezpečné. Ba čo viac, aktuálne sa na celú platformu chce pozrieť generálny prokurátor Maroš Žilinka. Vydal jasný príkaz!

Šéfovi Generálnej prokuratúry sa nepáči koncept sociálnej siete, a preto sa rozhodol poveriť riaditeľa trestného odboru Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky, aby si na aplikáciu mladého Sulíka posvietil. Má pri tom preveriť, či "v súvislosti so sprostredkovaním a plnením bizarných až zvrátených výziev za odplatu na sociálnej platforme Youdare, najmä osobami mladšími ako 18 rokov, spôsobilých vážnym spôsobom ohroziť či poškodiť život, zdravie, morálnu výchovu, slobodu alebo ľudskú dôstojnosť, nedošlo alebo nedochádza k spáchaniu niektorého z trestných činov proti životu a zdraviu, proti mládeži, proti slobode a ľudskej dôstojnosti, či proti iným právam a slobodám".

Archívne VIDEO Žilinka preveril podmienku kňaza, ktorý zneužíval dievčaťa: Personálna dohra!

Žilinka preveril podmienku kňaza, ktorý zneužíval dievača: Personálna dohra! (Zdroj: FB/Maroš Žilinka - generálny prokurátor SR)

Ako dodal, ide o aktivity so širokým potenciálom poškodiť nielen jednotlivca, ale prakticky narušiť zdravý vývoj celej spoločnosti. Okrem toho, podľa jeho slov podobné výzvy často zasahujú samotnú ľudskú dôstojnosť, a preto nemôžu byť ľahostajné žiadnemu z príslušných štátnych orgánov.

 

ĽUDSKÁ DÔSTOJNOSŤ NÁM NEMÔŽE BYŤ ĽAHOSTAJNÁ Dnešného dňa som uložil riaditeľovi trestného odboru Generálnej prokuratúry...

Posted by Maroš Žilinka - generálny prokurátor SR on Thursday, August 18, 2022

"Považujem za nutné zdôrazniť, že DÔSTOJNOSŤ ĽUDSKEJ OSOBY NIE JE LEN ZÁKLADNÝM PRÁVOM AKO TAKÝM, ALE PREDSTAVUJE SKUTOČNÝ ZÁKLAD ZÁKLADNÝCH PRÁV. Ľudská dôstojnosť sa musí bezvýhradne rešpektovať, a to aj v prípade obmedzenia iného práva," uzavrel generálny prokurátor na sociálnej sieti. 

Aplikácia Sulíkovho syna

Youdare je sociálna sieť, ktorá funguje na jednoduchom princípe: ktokoľvek môže komukoľvek adresovať šialenú výzvu. Používatelia sa na konkrétnu výzvu skladajú, aby "dobrovoľníka" motivovali úlohu splniť. Ak tak spraví, vyzbierané peniaze dostane. Sociálna sieť má podľa Sulíka mladšieho konkurovať TikToku. Od založenia vznikli rôzne kontroverzné výzvy, najväčšiu vlnu kritiky však vyvolala výzva na zjedenie psieho výkalu. Používatelia vyzbierali sto eur, istý mladistvý ju splnil a tieto peniaze dostal.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Youdare (@youdareapp)

No na stránke vidieť aj ďalšie kontroverzné výzvy, ako napríklad zjesť výkal od morčaťa, šnupať hypermangán, či zjesť polievkovú lyžicu korenia. Mnohí ľudia však nad výzvami vyjadrili obavy, pretože môže vážne ohroziť zdravie používateľov. Najčastejšie pritom výzvy plnia mladiství. Avšak, po vlne kritiky sa Sulíkov syn, ktorý stojí za aplikáciou, rozhodol pre rázny krok. Na základe aktuálneho diania a spoločenského pohoršenia sme sa dohodli, že urobíme update nášho procesu. Úplne prvé pravidlo je, že celá platforma bude 15+,“ uviedol Filip Sulík pred dvomi týždňami.

Žilinka chce tvrdo zasiahnuť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Reprofoto - IG )

Podľa jeho slov bude teda stránka vyžadovať potvrdenie veku. Ba čo viac, niektoré výzvy budú môcť plniť len dospelé osoby. „Čo sa týka erotiky, alebo akéhokoľvek iného explicitného sexuálneho obsahu, môže ho tvoriť, plniť a prezerať len osoba 18+. Ďalším pravidlom by malo byť, že pokiaľ budú pochybnosti o veku, hneď budú príspevky vymazané," ozrejmil. Pred týždňom však zaviedol ďalšie nové pravidlo - kontent budú môcť vidieť len zaregistrovaní používatelia. 

Viac o téme: Generálny prokurátorSociálna sieťFilip SulíkYoudareNebezpečné výzvy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu