Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Pojednávanie v kauze Dobytkár zrušili: Ľubomír Partika ochorel na KORONAVÍRUS

ŠTS otvoril proces v kauze Dobytkár Zobraziť galériu (2)
ŠTS otvoril proces v kauze Dobytkár (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

BANSKÁ BYSTRICA – Hlavné pojednávanie v kauze Dobytkár, ktorá sa týka rozsiahlej trestnej činnosti v Pôdohospodárskej platobnej agentúre, v stredu na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, zrušili. Dôvodom je ochorenie na COVID-19 jedného z obžalovaných Ľubomíra Partiku, ktorý mal pokračovať vo výpovedi.

"V nedeľu si urobil antigénový test, toto oznámil súdu v pondelok a pozitívny bol aj PCR test. Na poslednom pojednávaní vypovedal a dnes mal pokračovať vo svojej výpovedi. Keby pojednávanie pokračovalo, bola by prerušená jeho výpoveď," reagoval Milan Cíbik, právny zástupca Ľubomíra Patriku. V kauze Dobytkár sú obžalovaní okrem neho aj Ľubomír Kropil, Juraj Kožuch, Milan K., Peter K. a aj nitriansky podnikateľ Norbert Bödör a finančník Martin Kvietik. Obžaloba ich viní z pokračovacieho zločinu prijímania úplatku a z obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Na začiatku procesu niektorí vyhlásili, že sú nevinní vrátane Norberta Bödöra a Martina Kvietika, niektorí využili svoje právo a nevyjadrili sa.

Pojednávanie v kauze Dobytkár
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

Vinu priznal iba jeden zo spoluobžalovaných Viktor Miklas. Finančník Martin Kvietik už vypovedal, trvá na svojej nevine, odmieta obžalobu voči svojej osobe. V stredu sa predpokladalo, že príde na rad aj Norbert Bödöra ŠTS zrušil hlavné pojednávanie aj vo štvrtok (4. 8.). "Nie sú splnené podmienky na vykonanie hlavného pojednávania. V takých prípadoch je štandard, že sa odročuje a termíny sa rušia," konštatoval Marek Para, právny zástupca Norberta Bödöra Jeho obhajoba tvrdí, že ich klient nemá v obžalobe svoj vlastný skutok. V rámci kauzy Dobytkár mu nepripisuje žiadny prospech, prokurátorovi údajne chýbajú dôkazy. "Vnímam to ako vymyslenú kauzu a vyjadrím sa až v septembri, ak nebude opäť niekto chorý. Čakal som, že budem dnes vypovedať," uviedol obžalovaný Peter K.

Viac o téme: KoronavírusDobytkárĽubomír Patrika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu