Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

KAUZA DOBYTKÁR Bödör sa opäť postavil pred súd: Kaliňák žiada, aby súd zabezpečil dôkazy od SIS

ŠTS otvoril proces v kauze Dobytkár
ŠTS otvoril proces v kauze Dobytkár (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

BANSKÁ BYSTRICA– Proces v kauze Dobytkár, ktorý sa týka rozsiahlej trestnej činnosti v Pôdohospodárskej platobnej agentúre (PPA), pokračuje v stredu na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, doplnením výpovede jedného z obžalovaných Ľubomíra Partiku. Žiadal doplniť svoju výpoveď a reagovať tak na otázky, ktoré vyvstali po predchádzajúcom výsluchu spoluobžalovaného Ľubomíra Kropila. Pred súdom vypovedal odlišne než v prípravnom konaní.

Ľubomír Kropil, ktorý pre PPA vybavoval projekty, nevyužil ani jednu z možností vyhlásenia o vine či nevine. V júni na súde tvrdil, že nelegalizoval žiadne finančné prostriedky z trestnej činnosti a úplatky neprijal. Priznal len nepriamu korupciu, respektíve podplácanie. V skupine ôsmich osôb, ktoré obžaloba viní z pokračovacieho zločinu prijímania úplatku a z obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti, sú aj nitriansky podnikateľ Norbert Bödör a finančník Martin Kvietik, ktorí vinu odmietajú, Juraj K., Milan Kopriva a Peter K. Vinu priznal iba jeden z obžalovaných Viktor M.

Norberta Bödöra v stredu na súde obhajuje exminister vnútra Robert Kaliňák a právny zástupca Marek Para. Kaliňák senát ŠTS upozornil na to, že médiá zverejnili informácie o hrubej manipulácii trestných konaní počas prípravného konania, ktoré za posledné dva roky riešila Národná kriminálna agentúra (NAKA). Požiadal súd, aby oslovil úrad inšpekčnej služby a zabezpečil, doložil dôkazy z predmetného spisu policajnej inšpekcie, keďže je pravdepodobné, že sa tak mohlo stať aj v kauze Dobytkár.

Viac o téme: VýpoveďKauzaDoplnenieDobytkárĽubomír Partik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu