Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Uviaznutých Holanďanov a Poliaka vo Vysokých Tatrách musel evakuovať vrtuľník

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VYSOKÉ TATRY – Leteckí záchranári pomáhali v sobotu vo Vysokých Tatrách uviaznutej skupine piatich holandských turistov aj poľskému turistovi. Informuje o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojej webovej stránke.

Holandských turistov v sobotu dopoludnia evakuovali po tom, ako počas výstupu od Zeleného plesa smerom na Veľkú Svišťovku vo Vysokých Tatrách zišli v dolnej tretine trasy zo značeného chodníka a uviazli v teréne. Bez pomoci sa z neho nevedeli dostať. "O súčinnosť záchranári HZS požiadali leteckých záchranárov. Všetci turisti boli postupne pomocou vrtuľníka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) evakuovaní z exponovaného terénu k Chate pri Zelenom plese," uvádza HZS s tým, že odtiaľ už pokračovali samostatne.

 

V dopoludňajších hodinách dňa 23.07.2022 požiadala HZS o pomoc skupina piatich holandských turistov. Počas výstupu od...

Posted by Horská záchranná služba on Saturday, July 23, 2022

Popoludní potreboval pomoc horských záchranárov 21-ročný Poliak. Počas zostupu z Gerlachovského štítu netrafil zostupovú trasu a dostal sa do horolezeckého terénu, kde uviazol. O súčinnosť boli opäť požiadaní leteckí záchranári z Popradu. "Muž bol po zaistení a príprave na letecký transport pomocou palubného žeriava evakuovaný zo steny a transportovaný k Sliezskemu domu. Keďže bol bez zranení, ďalej už pokračoval samostatne," dodáva HZS.

 

Popoludní dňa 23.07.2022 potreboval pomoc horských záchranárov 21 - ročný poľský turista, ktorý počas zostupu z...

Posted by Horská záchranná služba on Saturday, July 23, 2022
Viac o téme: EvakuáciaVrtuľník Vysoké TatryHolanďania
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu