Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Prvé FOTO hasičov, ktorí zahynuli pri tragickej nehode pri Sáse: Žilinka chce preveriť celý prípad

Životy dvoch hasičov si vyžiadala dopravná nehoda v katastri obce Sása Zobraziť galériu (7)
Životy dvoch hasičov si vyžiadala dopravná nehoda v katastri obce Sása (Zdroj: Facebook/Hasičský a záchranný zbor, Air - Transport Europe, letecká záchranná služba)

BRATISLAVA – Smrť dvoch mladých hasičov rezonuje Slovenskom. Generálny prokurátor Maroš Žilinka dal preskúmať zákonnosť postupu a konania orgánov činných v trestnom konaní v súvislosti s tragickou dopravnou nehodou v obci Sása (okres Zvolen). Krajskému prokurátorovi v Banskej Bystrici dal Žilinka zároveň preskúmať správnosť právneho posúdenia skutku. Najbližší a rodina sa zatiaľ pripravujú na poslednú rozlúčku so svojimi milovanými. Hasičský zbor zverejnil smútočné oznamy aj s dojemným odkazom.

Žilinka tiež nariadil Okresnej prokuratúre Zvolen a Krajskej prokuratúre Banská Bystrica "správovú povinnosť vo vzťahu ku Generálnej prokuratúre SR, ktorej prokurátor bude vo veci vykonávať dohľad nad činnosťou podriadených prokurátorov". Vyhradil si tiež pravidelné osobné informovanie o stave trestného konania. Prípad je vedený pre trestný čin usmrtenia.

 

PROKURATÚRA – GARANT ZÁKONNOSTI V trestnej veci pre trestný čin usmrtenia, týkajúcej sa dopravnej nehody v katastri...

Posted by Maroš Žilinka - generálny prokurátor SR on Thursday, July 21, 2022

Prvé FOTO hasičov, ktorí
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

Dvaja muži podľahli zraneniam

Nehoda sa stala v pondelok. Hasiči mali byť na cvičení. V čase osobného voľna sa štyria z nich rozhodli, že ho strávia aktívne – na bicykloch. Príjemný letný oddychový deň sa pre nich zmenil na horor po tom, ako sa neďaleko obce Sása, ležiacej v okrese Zvolen, zrazili s osobným autom Range Rover. Banskobystrická krajská polícia informovala, že podľa doterajších informácií zrejme 53-ročný vodič auta nevenoval plnú pozornosť riadeniu vozidla. Po prejdení pravotočivej zákrutyčelne narazil do dvoch protiidúcich cyklistov. Obaja muži vo veku 35 a 36 rokov zraneniam na mieste podľahli.

Prvé FOTO hasičov, ktorí
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

Na tragédiu veľmi emotívne zareagoval celý hasičský zbor. „Počas služby sa často stretávame so smrťou, podvedome myslíme na našich blízkych a vieme, že zachraňovaný sa možno už živý domov nevráti. Snažíme sa nebrať si to k srdcu, no denne súcitime s ľuďmi, ktorým pomáhame. Často nám zviera hrdlo, no i tak si nepripúšťame, že by to mohlo skončiť zle. Tragická udalosť však môže zasiahnuť aj nás, kdekoľvek a kedykoľvek. Tá dnešná zasiahla príbuzných našich zosnulých kolegov, ich priateľov a tisícky hasičov, ktorí prišli o dvoch tímových hráčov,“ napísali bezprostredne po nehode. V stredu zverejnili oznámanie, v ktorom informovali o mieste a čase pohrebu jedného z dvojice mŕtvych kolegov - Michala. "Miesto po Tebe zostane už navždy prázdne a naše srdcia zlomené. Odpočívaj v pokoji," napísali. Rovnakými slovami sa následne rozlúčili aj s druhým z dvojice mrtvych kolegov - Jurajom.

 

 

Viac o téme: NehodaHasičiGenerálny prokurátorMaroš ŽilinkaSása
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu