Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Nitrania sa nestačili čudovať: FOTO Pri štvorprúdovke sa pásli kozy! Riziko pre vodičov, ľudia reagujú

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Dopravný servis-Nitra a okolie/F.K.)

NITRA – Slovensko nepatrí medzi krajiny, kde by sme hospodárske zvieratá poznali iba z televízie či spoza ohrady zoologických záhrad. Pokiaľ však idete v meste po frekventovanej ulici, zrejme neočakávate, že sa vám naskytne pohľad na skupinu pokojne sa pasúcich kôz. Presne s takýmto obrazom sa totiž stretli obyvatelia nitrianskej Klokočiny.

Fotografia, na ktorej je možné pozorovať skupinu kôz pasúcich sa na tráve len niekoľko metrov od frekventovanej cesty, bola zverejnená v rôznych facebookových skupinách, ktoré sa obsahovo zameriavajú na mesto Nitra a jeho blízke okolie.

Archívne video: Po frekventovanej bratislavskej ceste pobehovalo stádo diviakov 

Po frekventovanej bratislavskej ceste pobehovalo stádo diviakov (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Príspevok obnášal aj varovanie, aby najmä vodiči zbystrili pozornosť. Kozy sa totiž nachádzali nebezpečne blízko cesty a hrozilo, že by mohli vbehnúť pod kolesá okoloidúcich áut.

Dnešný prípad nebol podľa komentárov domácich zjavne ojedinelý. „Aj včera tam pobehovali, keď som išla okolo,“ píše jedna z používateliek v skupine Klokočina - problémy obyvateľov. Ďalší sa zasa sťažuje na to, že keď miestom prechádzal v pondelok na bicykli, takmer sa so zvieratami zrazil. „Každý deň ich majú pustené mimo ohrady a prechádzajú cez cestu,“ píše ďalšia.

Nitrania sa nestačili čudovať:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Dopravný servis-Nitra a okolie/B.B.)

O probléme, ktorý na sídlisku Klokočina vznikol, vie aj mesto a mestská polícia. Zhodne však tvrdia, že sa ho podarilo rýchlo vyriešiť. Zvieratá podľa nich patria prevádzkovateľom zoo parku, ktorý v lokalite dočasne pôsobí a ušli.

„Zistili sme, že zvieratá unikli z ohrady. Naši mestskí policajti vykonali s majiteľmi dohovor a vyzvali ich, aby si zvieratá lepšie zabezpečili, aby sa podobná situácia v budúcnosti nezopakovala, pretože zvieratá pri frekventovanej štvorprúdovke môžu naozaj pôsobiť ako pomerne veľké riziko pre šoférov,“ uviedol hovorca Nitry Tomáš Holúbek.

Viac o téme: ZooKozyPolícia Nitra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu