Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Robert Fico: Na médiá poslal ochranku

Skupinka novinárov má sprievod na každom kroku.
Skupinka novinárov má sprievod na každom kroku. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - To tu ešte nebolo! V čase prijatia sporného tlačového zákona začal fungovať Úrad vlády Roberta Fica v prísnom bezpečnostnom režime. Novinárov odvčera sprevádzajú na každom kroku úradníci a ochrankári. Pohybovať sa môžu len organizovane a v skupinkách!

Úrad vlády zapojil do boja proti novinárom aj bezpečnostné zložky štátu. Sprísnil totiž podmienky na pohyb novinárov po jeho areáli. Pri vstupe do Úradu vlády sa tak musia nielen legitimovať a prejsť prísnou kontrolou. Podľa nového počkajú na ďalších kolegov, kým sa ich nazbiera dostatočný počet, a spolu s dozorom sa premiestnia o pár metrov ďalej. Do budovy, kde rokuje vláda. „Vypracoval to odbor krízového manažmentu a bezpečnosti štátu,“ vysvetlila hovorkyňa premiéra Silvia Glendová.

Jasnú odpoveď na otázku, prečo sa tak stalo, Novému Času nedal ani vedúci Úradu vlády Igor Federič. „Lebo je to v režime bezpečnostných opatrení. Nie je to verejné priestranstvo. Tam, kde sa potrebujete dostať, sa dostanete,“ tvrdí. Roky však bolo zvykom, že počas rokovania vlády bola strážená len časť, kde zasadali ministri. „Keď budete mať problém, že vás niekde nepustia alebo zadržia a zavrú do miestnosti, tak mi povedzte,“ snažil sa zľahčiť problém Igor Federič.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu