Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

AKTUÁLNE Trnka má dôvod na radosť! Súd zastavil trestné stíhanie v kauze Gorila

Dobroslav Trnka Zobraziť galériu (2)
Dobroslav Trnka (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Proces s bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom obžalovaným v kauze Gorila pokračuje v stredu na Okresnom súde (OS) Bratislava I prehrávaním zvukových záznamov.

Aktualizované o 14:14 Okresný súd Bratislava I zastavil trestné stíhanie bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku v kauze Gorila. Dôvodom je premlčanie skutku po jeho prekvalifikovaní na prečin. Uznesenie nie je právoplatné. Prokurátor podal voči nemu sťažnosť. Potvrdil to hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal obžalobu na Dobroslava Trnku zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa. Podľa záverov vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) bývalý šéf Generálnej prokuratúry SR nestíhal všetky trestné činy, o ktorých sa dozvedel.

AKTUÁLNE Trnka má dôvod
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Polícia uviedla, že Dobroslav Trnka mal prevziať od podnikateľa Mariana Kočnera zvukovú nahrávku, obsahujúcu rozhovory osôb z podnikateľského prostredia, politikov a predstaviteľov štátnych orgánov. Z rozhovorov mali pritom vyplývať podozrenia zo spáchania viacerých trestných činov, najmä korupčného charakteru. Nahrávkou mal Dobroslav Trnka a ďalšie dve osoby údajne vydierať finančníka Jaroslava Haščáka.

Viac o téme: PojednávanieSúd Dobroslav TrnkaKauza Gorila
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu