Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Rekordne dlhá sezóna: Vo Vysokých Tatrách sa lyžuje 184 dní!

Zimnú sezónu plánujú ukončiť začiatkom mája.
Zimnú sezónu plánujú ukončiť začiatkom mája. (Zdroj: Nový Čas)

VYSOKÉ TATRY - Lyžiarska sezóna vo Vysokých Tatrách si zapíše ďalší rekord. Ak sa mimoriadne neoteplí, potrvá až rekordných 184 dní! Päť rokov starý rekord tak prekoná o deväť dní. Posledná možnosť na Slovensku zalyžovať si bude 11. mája v Lomnickom sedle.

"Ak sa nám zámer ukončiť sezónu 11. mája podarí, bude to zatiaľ najdlhšia sezóna," uviedol riaditeľ Združenia cestovného ruchu Vysoké Tatry Peter Chudý. Sezóna sa pritom začala aj rekordne skoro - už 10. novembra na Štrbskom plese. Vtedy prevádzkovatelia vďaka priaznivému počasiu nasadili snežné delá.

Momentálne najviac snehu a najlepšie podmienky na lyžovanie sú na Skalnatom plese v Lomnickom sedle, na najvyššie položenej zjazdovke na Slovensku. Návštevnosť Vysokých Tatier rastie už tretí rok po sebe. Vlani sa v Tatrách ubytovalo 434-tisíc hostí, čo je o 5,7 percenta viac ako v roku 2006.

KDE SA EŠTE LYŽUJE

Lyžovať sa momentálne u nás dá v deviatich strediskách: Chopok-juh, Chopok-sever, Štrbské Pleso, Lomnické sedlo, Roháče- Spálená dolina, Vrátna, Martinské hole, Veľká Rača, Oščadnica a Racibor Oravský Podzámok. Vo všetkých sú ešte veľmi dobré snehové podmienky.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu