Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Opätovné spustenie školského semafora bude závisieť od epidemiologickej situácie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimage.com)

BRATISLAVA - Opätovné spustenie školského semafora bude závisieť od aktuálnej epidemiologickej situácie. Potvrdil to odbor komunikácie a marketingu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR.

Momentálne je školský semafor pozastavený pre zlepšujúci sa vývoj epidemickej situácie a školy sa aktuálne riadia usmernením k bezpečnému prostrediu v školách a školských zariadeniach počas pandémie ochorenia COVID-19 a mimoriadnej situácie. "Jeho cieľom je aj naďalej udržať bezpečné prostredie v školách a školských zariadeniach po dobu trvania pandémie ochorenia COVID-19 a mimoriadnej situácie," spresnili z ministerstva školstva. 

Archívne video: Lengvarský sa vyjadril ku COVIDU, k plánu obnovy aj incidentu v ružinovskej nemocnici

Lengvarský sa vyjadril ku COVIDU, k plánu obnovy aj incidentu v ružinovskej nemocnici (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Rezort školstva sa pripravuje na nasledujúci školský rok 2022/2023 a zároveň na bezpečný návrat žiakov do škôl v súvislosti s ochorením COVID-19. Školy už zisťovali od rodičov záujem o antigénové samotesty pre žiakov na nový školský rok 2022/2023. Prejavilo o ne záujem 48 percent zo všetkých detí. Medzi nimi zatiaľ ešte nie sú započítaní žiaci prvých ročníkov. 

Testovanie sa bude podľa rezortu realizovať podľa potreby v prípade opätovného výskytu ochorenia COVID-19 podľa inštrukcií MŠVVaŠ SR. "Iné opatrenia v súvislosti so zabezpečením bezpečného prostredia v školách a školských zariadeniach v školskom roku 2022/2023 budú vyplývať z aktuálnej epidemickej situácie, ako aj z platných zákonov, uznesení vlády SR, vyhlášok, opatrení a rozhodnutí Úradu verejného zdravotníctva SR, rozhodnutí ministra školstva, ako aj z odborných odporúčaní s cieľom zvládnutia pandémie ochorenia COVID-19 tak, ako to bolo v školskom roku 2021/2022," dodal rezort školstva.

Viac o téme: KoronavírusEpidemiologická situáciaŠkolský semafor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu