Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Boj proti nenávisti a extrémizmu: Facebook zrušil ďalšiu stránku na Slovensku

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Gettyimages.com, Facebook/Kulturblog)

BRATISLAVA - Sociálna sieť Facebook v posledných dňoch berie skutočne vážne na vedomie dopad mnohých kontroverzných stránok, ktoré mali až doteraz voľné pôsobisko. No s tým je koniec po tom, ako administrátori najznámejšej siete na Slovensku dali "virtuálnym košom" formou banu známej stránke Kulturblog, ktorej obsah bol častokrát rozporuplný a hoaxy neboli výnimkou. Nejde pritom o prvý zákrok voči Kulturblogu za dobu jeho existencie na Facebooku.

archívne video

Poslanec Luboš Blaha reaguje na zrušenie účtu na Facebooku (Zdroj: TASR - Martina Kriková)

Na koniec Kulturblogu na Facebooku upozornil portál blbec.online, ktorý sa venuje podobným stránkam a osobám na sociálnej sieti už dlhodobo. Stránka mala dosah asi pre 61-tisíc ľudí a postihol ju podobný osud, ako pred týždňom stránku poslanca Ľuboša Blahu.

 

Dano z pivnice plače, že jeho kamoši z "kulturblogu" sú zabanovani. Další dezoláti s väčším výtlakom po blahovi sú...

Posted by Blbec.online on Monday, June 20, 2022

 

Nejde o prvý delete v histórii

Kulturblog pritom nemá prvé takéto opletačky s Facebookom. V minulosti už bola ich stránka rovnako vymazaná z dôvodu údajného prepojenia na politickú stranu ĽSNS. Vtedy sa na povrch dostávali informácie, že web je podporovaný priamo poslancom Milanom Mazurekom, ktorý však už zmenil pôsobisko a teraz je v strane Republika.

Boj proti nenávisti a
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

"Nejakého admina Facebooku zrejme opustil priateľ a svoju frustráciu si vyfiltroval tým, že nám zrušil stránku. Bola to tretia stránka. Predchádzajúce dve mali podobný osud. Stále sme však tu a na Telegrame, kde zatiaľ fungujeme bez obmedzení," reagovali na tvrdú odpoveď Facebooku administrátori Kulturblogu v poste na Instagrame, ktorý ešte funguje.

Viac o téme: Sociálna sieťFacebook KulturblogBan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu