Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

PRIESKUM Prezidentku Zuzanu Čaputovú by volilo len 15 % opýtaných ľudí! Vyše 30 % by to zvažovalo

Prezidentka Zuzana Čaputová
Zobraziť galériu (3)
Prezidentka Zuzana Čaputová (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Zdá sa, že popularita prezidentky Zuzany Čaputovej klesá. V najnovšom prieskume by ju volilo len 15 % z opýtaných ľudí, ďalších 31 % by jej voľbu zvažovalo.

Prieksum Focusu pre televíziu Markíza ukázala, ako by volili ľudia, ak by sa prezidentské voľby konali najbližší víkend. Len 15 % z opýtaných by opäť zvolilo súčasnú hlavu štátu Zuzanu Čaputovú. Jej voľbu by zvažovalo ďalších 31 % z opýtaných. 

Naopak, nikdy by jej svoj hlas nedalo 46 percent z opýtaných ľudí. Prezidentka Zuzana Čaputová má najväčšiu podporu medzi voličmi Progresívneho Slovenska. V tejto strane začínala aj svoju politickú kariéru. Medzi voličmi progresívcov by Čaputovú jednoznačne volilo až 49% opýtaných.

Prieskum Focusu
Zobraziť galériu (3)
Prieskum Focusu  (Zdroj: Reprofoto/TV Markíza)

Prieskum Focusu
Zobraziť galériu (3)
Prieskum Focusu  (Zdroj: Reprofoto/TV Markíza)

Tretinovú priazeň má prezidentka aj medzi voličmi OĽaNO a strany Sloboda a Solidarita. Štvrtina by ju volila medzi voličmi KDH. Len 14-percentnú podporu získala prezidentka medzi voličmi Sme rodina a len 7 percent by ju určite volilo medzi sympatizanmi strany Hlas. Jednoznačne najmenšiu podporu má prezidentka medzi voličmi opozičnej strany Smer, od ktorej získava aj najviac kritiky. 

archívne video

Zuzana Čaputová vracia do parlamentu prorodinný balík Igora Matoviča, prekáža jej hlavne skrátený legislatívny proces (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Viac o téme: PrieskumFocusZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu