Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Kauza Dobytkár pokračuje: Obžalovaný Ľubomír Kropil prišiel na výsluch, sťažuje sa na zdravotný stav

ŠTS otvoril proces v kauze Dobytkár
ŠTS otvoril proces v kauze Dobytkár (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

BANSKÁ BYTRICA – Výpoveďou obžalovaného Ľubomíra Kropil pokračuje v stredu na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica proces v kauze Dobytkár, ktorá sa týka rozsiahlej trestnej činnosti v Pôdohospodárskej platobnej agentúre (PPA). V skupine osôb, ktorých obžaloba viní z pokračovacieho zločinu prijímania úplatku a z obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti, sú aj nitriansky podnikateľ Norbert Bödör a finančník Martin Kvietik.

Ľubomír Kropil, ktorý vybavoval projekty v PPA a je vážne chorý, sa predtým na pojednávaní nezúčastňoval, ale dal súhlas na konanie v jeho neprítomnosti. V stredu prišiel a vyhlásil, že nevyužíva ani jednu z možností vyhlásenia o vine či nevine. Prečítal svoje poznámky a posťažoval sa na zdravotnú starostlivosť krátko po svojom zadržaní. Tvrdí, že nelegalizoval žiadne finančné prostriedky z trestnej činnosti, úplatky neprijal. Priznáva len nepriamu korupciu, respektíve podplácanie.

Norbert Bödör a Martin Kvietik už predtým pred senátom vyhlásili, že sú nevinní. Ani jedného Ľubomír Kropil údajne nepozná. Obaja v máji odmietli vypovedať, kým sa nevykoná výsluch Ľubomíra K. Doteraz pred senátom v máji vypovedal iba Viktor M., ktorý svoju vinu priznal v zmysle obžaloby.

archívne video

Obvinený Norbert Bödör na policajnom prezídiu chvíľu predtým, ako má vypovedať Robert FIco (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Na otázky spoluobžalovaných a ich obhajcov však nechcel odpovedať. V skupine osôb obžalovaných v tejto kauze sú aj Juraj K., Milan K., Peter K. a Ľubomír P. Pred senátom vyhlásili, že sú nevinní, respektíve využili svoje právo a nevyjadrili sa. Norbert Bödör má v stredu opäť dvoch obhajcov, exministra vnútra Roberta Kaliňáka a Michala Mandzáka. Ďalší obhajca Marek Para je vo väzbe.

Viac o téme: Súd Norbert BödörMartin KvietikPPADobytkárĽubomír Kropil
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu