Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Chlapci obvinení zo znásilnenia sú na slobode, v škole ich nechcú

Daniel (14) a Václav (13) chodia do tejto školy. Václava pre nízky vek policajti neobvinili. Zobraziť galériu (4)
Daniel (14) a Václav (13) chodia do tejto školy. Václava pre nízky vek policajti neobvinili. (Zdroj: Nový Čas)

ROŽKOVANY - Už sú na slobode. Troch mladíkov obvinených zo znásilnenia ženy (55) v Rožkovanoch (okr. Sabinov) prepustili z vyšetrovacej väzby. Na slobode čakajú mladíkov krušné časy. Dvoch z nich už nechcú ani vidieť na Základnej škole (ZŠ) na Komenského ulici v Lipanoch, ktorú navštevujú.

„Rodičia aj učitelia sa búria. Dostal som veľa sťažností. Ľudia žiadajú, aby ich preložili inde,“ vraví riaditeľ školy Marcel Polomský. Do školy, ktorú riadi, chodia dvaja z partie násilníkov - Daniel (14) a Václav (13). Podľa neho medzi pedagógmi panuje dusná atmosféra. Okrem riaditeľa sa však k situácii nechce nikto vyjadrovať.

K znásilneniu došlo v novembri minulého roku. „Už vtedy sme žiadali, aby žiakov preložili na inú školu. Podali sme návrh na predbežné opatrenie na súd, aj na tunajšiu pobočku ministerstva sociálnych vecí a rodiny. Zatiaľ nemáme ohlas,“ sťažuje sa riaditeľ. Nechápe, ako je možné, že napriek rôznym urgenciám z jeho strany nikto nezareagoval. Vylúčiť žiakov zo školy na vlastnú päsť nemôže.

„Podľa zákona je totiž u nás povinná desaťročná školská dochádzka,“ vysvetľuje. Chlapcov z Rožkovian, ktorí sa k činu priznali, aj ho oľutovali, zatiaľ neobžalovali. „Pokračujú výsluchy, prokurátor však ešte obžalobu na súd nepodal,“ hovorí advokát Jozef Onďák, ktorý zastupuje Andreja (16). Štvrtým z partie, ktorý sa mal na násilnostiach podieľať, je Michal (19). K udalostiam spred polroka sa nechcú vyjadrovať obvinení ani zneuctená Anna, ktorá ešte stále trpí depresiami.

Chlapci obvinení zo znásilnenia
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Nový Čas)
Chlapci obvinení zo znásilnenia
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Nový Čas)
Chlapci obvinení zo znásilnenia
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Nový Čas)
Žiak ZŠ Daniel (14) Andrej (16) Michal (19)
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu