Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Prezidentka poďakovala zahraničným Slovákom, ktorí udržiavajú vzťah s krajinou

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky - Maarty)

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová ďakuje všetkým zahraničným Slovákom, ktorí udržiavajú vzťah s krajinou, radi sa vracajú domov a hľadajú spôsoby, ako so skúsenosťami pomôcť krajine. Uviedla to na sociálnej sieti po pondelkovom samite Slovak Global Network.

Prezidentka uviedla, že cieľom samitu bolo prizvať na spoluprácu a vzájomne prepojiť do spoločnej debaty o budovaní našej krajiny to najlepšie, čo doma i vo svete máme, a to angažovaných ľudí zo súkromného, vládneho, neziskového sektora, akadémie, investičného prostredia a úspešných Slovákov v zahraničí. Poukázala na to, že mnohí úspešní a zaneprázdnení ľudia prišli z dôvodu podujatia zo zahraničia na Slovensko len preto, že sa uskutočnilo. "Svedčí to o ich pretrvávajúcom vzťahu k Slovensku a o význame, ktorý prikladajú spolupráci so slovenskou diaspórou," povedala hlava štátu.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala zástupcov Slovenského Červeného kríža
Zobraziť galériu (2)
Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala zástupcov Slovenského Červeného kríža  (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Čo mladých odrádza od toho žiť na Slovensku?

"Vieme, že najmä mladí ľudia intenzívne porovnávajú svoje možnosti, podmienky, ale aj spoločenskú atmosféru v krajinách, kde žijú, so Slovenskom," povedala. Od návratu ich podľa jej slov neodrádzajú len platové a pracovné podmienky, ale je to aj úroveň verejnej a politickej diskusie, atmosféra v spoločnosti. 

"Ak stav našej spoločnosti v niektorých ohľadoch nezodpovedá úsiliu a energii, ktorú do jej rozvoja vkladáte, nenechajte sa, prosím, odradiť. Som úprimne presvedčená, že to skutočné Slovensko je lepšie, ako sa pri pohľade zvonka a cez sociálne siete môže zdať," uzavrela. 

Viac o téme: PrezidentkaSlováciZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu