Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Čo sa udialo v piatok na bratislavskom internáte? Smrť mladej študentky je záhadou: Z tragédie sú všetci v šoku

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook / M. K.)

BRATISLAVA - Obrovská tragédia. Tak by sa dala opísať tragická udalosť, ktorá sa stala v piatok dopoludnia v bratislavskom internáte Mladá Garda. V jednej z izieb totiž našli bezvládne telo 21-ročnej študentky. Podľa spolužiakov však už mala všetky skúšky spravené a bola nesmierne šikovná. Okolnosti jej smrti sú tak nateraz záhadou.

V piatok predpoludním našli v izbe študentského domova Mladá garda v Bratislave študentku prvého ročníka bez známok života. Prípad vyšetruje polícia. Nešťastnú udalosť potvrdil hovorca Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave Juraj Rybanský.

"Môžeme potvrdiť, že dnes predpoludním našli na izbe študentského domova Mladá garda v Bratislave študentku prvého ročníka bez známok života. Prípad vyšetruje polícia, ktorá bude poskytovať ďalšie informácie. Slovenská technická univerzita vyslovuje hlboké poľutovanie a vyjadruje úprimnú sústrasť pozostalým," uviedol Rybanský. Študentský domov Mladá garda je internátom STU.

Čo sa udialo v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook / M. K.)

Podľa medializovaných informácií išlo o 21-ročnú Mariiu, ktorá pochádzala z Ukrajiny. V Bratislave študovala prvý rok a podľa jej spolužiakov mala už všetky skúšky porobené. Smrť mladej ženy šokovala nielen jej spolužiakov, ale aj zamestnancov internátu. Ako prvý ju v izbe mal nájsť jej dobrý kamarát, no privolaní záchranári skonštatovali už len smrť.

To potvrdil aj hlavný lekár Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Július Pavčo. "Krátko po 10. hodine sme dostali hlásenie o náleze tela ženského pohlavia v bezvedomí. Okamžite sme na miesto vyslali posádku záchrannej zdravotnej služby, pričom po príchode lekár skonštatoval smrť," uviedol pre Topky.sk. 

Čo sa udialo v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Podľa spolužiakov si však bola Mariia ešte dopoludnia zabehať, špekuluje sa tak aj o možnom srdcovom kolapse či zdravotných problémoch. Iní, naopak, hovoria, že za smrťou študentky môže byť, že sa nešťastne udrela do hlavy. Presné príčiny smrti však ukáže až pitva. Vo veci však už polícia začala trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia. 

"V piatok krátko po 10.00 hod sme prijali oznámenie o nájdení tela 21-ročnej ženy v priestoroch vysokoškolského internátu. Policajti hodnovernosť tohto oznámenia preverili a potvrdili. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ Bratislava III v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia. V tejto veci v súčasnosti vykonávame všetky potrebné úkony s cieľom jej náležitého objasnenia. Bližšie informácie poskytneme, keď to situácia vo vyšetrovaní umožní," napísali bratislavskí policajti na sociálnej sieti. 

 

AKTUÁLNA INFORMÁCIA Dnes krátko po 10.00 hod sme prijali oznámenie o nájdení tela 21-ročnej ženy v priestoroch...

Posted by Polícia SR - Bratislavský kraj on Friday, June 3, 2022

 

Viac o téme: Polícia Trestné stíhanieMladá GardaTragédia na Mladej GardeSmrť študentkyBratislavský internát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu