Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kandidátom na primátora Michaloviec bude za stranu Smer-SD Miroslav Dufinec

Miroslav Dufinec
Miroslav Dufinec (Zdroj: Facebook Miroslav Dufinec)

MICHALOVCE – Kandidátom na post primátora mesta Michalovce za stranu Smer-SD bude v jesenných komunálnych voľbách Miroslav Dufinec. O nominantovi, ktorý nie je členom strany, malo v uplynulých dňoch rozhodnúť hlasovanie okresného predsedníctva, uviedol poslanec michalovského mestského zastupiteľstva Dufinec pre médiá.

"Keďže ja nie som v strane Smer-SD, nie je to rozhodnutie, za ktoré som zodpovedný len ja sám. Je to prejavená dôvera voči tomu, čo sme za štyri roky spolu zažili. Ja sa tej dôvere teším. (...) Ja som túto ponuku s pokorou, ale naozaj aj s odhodlaním, prijal," povedal kandidát na primátora. Dufinec, ktorý je aktuálne poslancom mestského zastupiteľstva prvé volebné obdobie, chce robiť "pozitívnu, férovú" kampaň s cieľom dávať obyvateľom Michaloviec víziu o budúcom uberaní sa mesta.

Primátor Viliam Zahorčák v závere pondelkového (30. 5.) zasadnutia mestského zastupiteľstva k 1. júlu odvolal z funkcie prvého viceprimátora Jozefa Sokologorského, pričom na obsadenie jeho miesta v štruktúre mestského úradu vymenoval dosiaľ druhú viceprimátorku Janu Cibereovú. Jej post od 1. júla obsadí Dufinec. "Toto bol z jeho strany logický krok. Z pohľadu kandidáta na budúceho primátora je tento krok pre mňa veľmi pozitívny, pretože, samozrejme, budem mať možnosť preniknúť do celého diania na mestskom úrade oveľa hlbšie než ako človek, ktorý zastáva funkciu poslanca," skonštatoval Dufinec.

Viac o téme: Primátor Kandidát MichalovceMiroslav Dufinec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu