Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

O dodávkach samohybných húfnic Zuzana 2 na Ukrajinu sa naďalej rokuje

Jaroslav Naď
Jaroslav Naď (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - O dodávkach samohybných húfnic Zuzana 2 na Ukrajinu sa naďalej rokuje. Potvrdila to hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Martina Kovaľ Kakaščíková. Šéf rezortu obrany Jaroslav Naď (OĽANO) už skôr informoval, že rokovania sú v pokročilom štádiu.

Naď sa v pondelok spojil prostredníctvom videokonferencie so svojím ukrajinským náprotivkom Olexijom Reznikovom. Okrem iného podľa hovorkyne hovorili aj o vývoji situácie na Ukrajine a ďalších formách pomoci zo Slovenska. "Ukrajina môže naďalej počítať s našou pomocou. Nikto nevie odhadnúť, kedy sa tento smutný a nezmyselný konflikt skončí. No jedno je isté – demokratický svet sa zjednotil, aby pomohol nevinným. Slovensko je vo forme a objeme pomoci jedným z lídrov. Ukrajina má v nás veľkú dôveru," povedal šéf slovenského rezortu obrany.

 

UKRAJINA MÁ V NÁS VEĽKÚ DÔVERU Hovoril som s ukrajinským ministrom obrany O. Reznikovom. Ubezpečil som ho, že Ukrajina...

Posted by Jaro Naď - minister obrany SR, OĽANO on Monday, May 30, 2022

Ministerstvo ďalej uviedlo, že Reznikov poďakoval za doterajšiu humanitárnu a vojenskú podporu a vyzdvihol, že Slovensko vďaka týmto dodávkam pomohlo zachrániť tisícky ľudských životov. "Zároveň ocenil záujem náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generála Daniela Zmeka, ktorý v uplynulých dňoch osobne navštívil na Ukrajine lokality, kde prebieha intenzívna bojová činnosť," podotkla hovorkyňa.

Viac o téme: Ministerstvo obranyHúfniceRokovanie ZuzanaUkrajinaOlexij Reznikov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu