Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Podľa PRIESKUMU pomoc štátu pri zdražovaní hodnotí 77 percent ľudí ako nedostatočnú

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Pomoc štátu zmierniť dosahy zdražovania považuje 76,6 percenta Slovákov za nedostatočnú. Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO pre reláciu TV JOJ Na hrane.

Za jednoznačne nedostatočnú označilo pomoc vlády 54,1 percenta opýtaných, 22,5 percenta respondentov ju vníma skôr ako nedostatočnú. Naopak, za dostatočnú považuje pomoc vlády voči zdražovaniu vyše 19 percent opýtaných, úplne dostatočnú 3,7 a pomerne dostatočnú 15,4 percenta opýtaných. Na otázku nevedelo alebo nechcelo odpovedať 4,3 percenta respondentov.  

Prieskum ukázal, že ako dostatočnú vnímajú pomoc vlády skôr ženy, najstarší respondenti vo veku 66 rokov a viac, ľudia s vyšším vzdelaním, obyvatelia Bratislavského, Banskobystrického, Nitrianskeho a Trnavského kraja a voliči strán v koalícii.

Opačný, kritický názor voči miere štátnej pomoci vyjadrili najviac ľudia vo veku 50 až 65 rokov, ľudia s nízkym vzdelaním, obyvatelia Žilinského, Košického a Trenčianskeho kraja a voliči opozície. Zber dát sa uskutočnil v období 10. až 16. mája na vzorke 1000 respondentov.

Viac o téme: PomocPrieskumZdražovanieŠtát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu