Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kažimír zverejnil fotografiu z Marrákeša: Slovákov PREKVAPILO, čo má na hlave! Veľké plány a výstup z komfortnej zóny

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

MARRÁKEŠ – Plánuje vystúpiť z komfortnej zóny? Reč je o guvernérovi Národnej banky Slovenska a bývalom ministrovi financií Petrovi Kažimírovi. Ten sa v posledných dňoch zúčastnil na výročnom stretnutí Európskej banky pre obnovu a rozvoj (EBRD), ktorá sa tentokrát konala v africkom Maroku. Kažimír však teraz zverejnil fotografiu, kde je plne zahalený do typickej moslimskej pokrývky hlavy – tagelmustu. Toto je dôvod!

Šéf národnej banky sa v súčasnosti nachádza v Maroku, konkrétne v Marrákeši, kde sa od 10. do 12. mája konalo výročné stretnutie Európskej banky pre obnovu a rozvoj. Ide o podujatie, ktoré sa koná pod vysokým patronátom Jeho Veličenstva kráľa Mohameda VI. Bude to prvýkrát, čo sa výročné zasadnutie banky uskutoční v jednej z jej členských krajín na africkom kontinente.

Archívne VIDEO Guvernér NBS Peter Kažimír: Na najbližšie roky predpokladáme infláciu 8 až 14 % 

Guvernér NBS Peter Kažimír: Na najbližšie roky predpokladáme infláciu 8 až 14 % (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Kažimír však zverejnil fotografiu, s ktorou mnohých prekvapil. Je na nej totiž zahalený v typickej africkej šatke tagelmust, ktorá slúži pri túrach na ochranu tváre. Umožňuje totiž putovanie po piesočnej púšti v pohodlí, pretože chráni pred slnkom či pri púštnej búrke. Guvernérovi NBS je vidieť len oči. Podľa popisu, ktorý pridal k fotografii, sa do Marrákeša plánuje vrátiť. „Pripravený na túru v júli. A nielen krásne pohorie Atlas tu v Maroku. Na marrákešskom výročí EBRD sa rozhodlo, že je čas rozlúčiť sa s vynikajúcou miestnou pohostinnosťou, kuchyňou a energiou ľudí,“ napísal na sociálnej sieti Twitter.

Kažimír zverejnil fotografiu z
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter.com / Peter Kazimir)

Viac o téme: Peter KažimírMarakéšEBRDEurópska banka pre obnovu a rozvojGuvernér NBS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu