Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kollár pohrozil Ukrajincom, ak stopnú plyn, príde odpoveď: Len si to skúste zastaviť a žiadna pomoc už nebude!

Kollár pohrozil Ukrajincom, že zastaví pomoc, ak oni zastavia plyn. Zobraziť galériu (2)
Kollár pohrozil Ukrajincom, že zastaví pomoc, ak oni zastavia plyn. (Zdroj: TASR/Ukrainian Presidential Press Office via AP, reprofoto RTVS)

BRATISLAVA - Predseda parlamentu len koncom týždňa v parlamente vítal ukrajinských priateľov z tamojšieho pléna a hlasoval za vystúpenie prezidenta Volodymyra Zelenského cez telemost. To podstatne vytvorilo dojem, že aj zo strany vedenia parlamentu je solidarita s bojujúcimi Ukrajincami viac ako dostatočná. Cez víkend však šéf parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) poriadne otočil a v prípade vyhrážok o stopnutí dodávok plynu na Ukrajincov zaútočil kritikou a vyhráža sa, že Slovensko ukonči svoju pomoc!

Všetko sa to rozbehlo v nedeľnej televíznej relácii O 5 minút 12. V diskusii prišla na pretras téma možného zastavenia toku plynu z Ruska. Kollár po otvorení tejto témy zjavne nechce za žiadnu cenu pripustiť priškrtenie týchto dodávok a dokonca je pre to ochotný kritizovať aj Ukrajinu. Tá totiž tiež môže svojím rozhodnutím zastaviť prítok plynu na Slovensko.

Nech si to skúsia zastaviť, potom uvidia, vyhlásil Kollár

Moderátor relácie pripomenul, že v tejto otázke už pohrozila aj samotná Ukrajina. Po týchto slovách Kollár úplne vybuchol. "Ukrajina nemá čo hroziť, musím sa ohradiť, toto ma urazilo. Slovensko robí maximum pre Ukrajinu, dostali S-300, dostávajú materiál, dostávajú humanitnú pomoc, dostávajú pomoc tí ľudia, ktorí utekajú a oni si dovolia tú drzosť ešte nás kárať, že nás oni vypnú. Nech to skúsia, urobím všetko pre to, aby sme zastavili akúkoľvek pomoc Ukrajine. Toto ma tak nahnevalo, že ešte teraz mám z toho tlak," otočil kartu Kollár.

Boris Kollár
Zobraziť galériu (2)
Boris Kollár  (Zdroj: Topky/Maarty)

Kollár neráta a nevie si predstaviť ani prípadné stopnutie dodávok plynu. “Pevne verím, že bude mať ministerstvo hospodárstva dostatok súdnosti, aby to zabezpečil tak, aby naša krajina mala ďalej plyn. My bez toho plynu rozvrátime kompletne celú ekonomiku,” vyjadril svoje obavy Kollár. Sám podľa vlastných slov je pripravený zaňho platiť "hocičím". V opačnom prípade vraj hrozí dokonca hladomor.

Viac o téme: PlynKritikaZastavenieUkrajinaBoris Kollár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu