Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Toto sa mohlo skončiť obrovskou tragédiou! Vodič autobusu ignoroval signalizáciu: Hrozila zrážka s vlakom

Autobus ostal zakliesnený na priecestí.
Autobus ostal zakliesnený na priecestí. (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

VEĽATY - Obrovské šťastie mal 29-ročný vodič autobusu z Moldavska. Ten viezol 19 ľudí, no na priecestí odignoroval svetelnú signalizáciu a ostal uväznený medzi závorami. Tragédii zabránila duchaprítomnosť rušňovodiča.

Polícia informovala o nezodpovednom správaní sa 29-ročného vodiča autobusu z Moldavska. Ten viedol v smere k obci Veľaty (okr. Trebišov) diaľkový autobus, v ktorom sa v tom čase nachádzalo 19 osôb.

"Podľa doterajších zistení polície však vodič nerešpektoval výstrahu dávanú dvomi červenými, striedavo prerušovanými svetlami priecestného zabezpečovacieho zariadenia, navyše, mal v dostatočný rozhľad a výhľad na prichádzajúci vlak, no aj napriek tomu vošiel s autobusom do priestoru železničného priecestia, na ktorom sa v čase jeho prejazdu spustili všetky závory a autobus tak zostal zakliesnený na železničnom priecestí," informovali muži zákona.

Našťastie sa rušňovodičovi prichádzajúceho osobného vlaku vďaka použitiu rýchločinného brzdenia, podarilo vlak zastaviť 15 metrov pred železničným priecestím. Vodič s autobusom za pomoci okoloidúceho vodiča opustil priestor priecestia, ktorý mu zdvihnutím závory umožnil odchod.

 

TOTO SA MOHLO SKONČIŤ OBROVSKOU TRAGÉDIOU: AUTOBUS S CESTUJÚCIMI ZOSTAL ZAKLIESNENÝ NA ŽELEZNIČNOM PRIECESTÍ, RUŠNOVODIČ...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Thursday, April 28, 2022

"Vodič tak s autobusom, ako keby sa ani „nechumelilo“, pokračoval v jazde smerom k Trebišovu. Zastavili ho však policajti Obvodného oddelenia Policajného zboru Michaľany, podrobili dychovej skúške, avšak prítomnosť alkoholu sa u neho nepotvrdila. Dychová skúška bola negatívna aj u rušňovodiča. K zraneniam žiadnej osoby, našťastie, nedošl," opísali policajti.

"Nezodpovedného vodiča autobusu policajti obmedzili na osobnej slobode a po vykonaní nevyhnutných procesných úkonov umiestnili do cely policajného zaistenia. Poverený príslušník Policajného zboru 29-ročného vodiča obvinil z trestného činu všeobecného ohrozenia," dodala polícia. 

Viac o téme: TragédiaVlakAutobusPriecestiePolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu