Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Prekvapivý výsledok prieskumu pre koalíciu: Voľby by v apríli vyhral Hlas-SD pred Smerom-SD a SaS

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Ján Zemiar, Maarty, TASR/Ján Krošlák)

BRATISLAVA - Ak by sa voľby do Národnej rady SR konali začiatkom apríla, vyhrala by strana Hlas-SD so ziskom 18,9 percent hlasov. Na druhom mieste by skončil Smer-SD s podporou 14,5 percenta. Tretia by bola strana SaS so ziskom 14 percent hlasov. Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO pre reláciu Na hrane TV Joj.

Hnutie OĽANO by skončilo štvrté so ziskom 8,9 percent hlasov,  Progresívne Slovensko by podporilo 8,7 percenta opýtaných. Sme rodina by získala 6,6 percent hlasov a hnutie KDH 6,5 percenta. Nasleduje Republika so ziskom 6,2 percenta.

Prekvapivý výsledok prieskumu pre
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Agentúra AKO)

ĽSNS mimo parlamentu

Pred bránami parlamentu by zostali SNS so ziskom 3,9 percenta hlasov, ĽSNS s troma percentami, Aliancia s 2,6 percenta. Do NR SR by sa nedostali ani Maďarské fórum (2,1 percenta), Za ľudí (dve percentá), Dobrá voľba a umiernení (0,9 percenta), Spolu - občianska demokracia (0,6 percenta). Stranu zelených, KSS a ODS by volilo zhodne po 0,2 percenta opýtaných.

Hlas-SD by podľa výsledkov prieskumu získal 34 mandátov v parlamente, Smer-SD 26, SaS by mala 25 poslancov. Hnutie OĽANO by obsadilo 16 kresiel, Progresívne Slovensko 15. Sme rodina by mala 12 miest v parlamente, KDH a Republika by mali zhodne po 11 poslancov. Zber dát sa uskutočnil od 5. do 11. apríla.

Viac o téme: PrieskumParlamentné voľbySmer-SDSasAKOHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu