Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pozor na alkohol za volantom! Polícia spustila akciu ŽIVOT: Hliadky posilní po celom Slovensku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Polícia počas veľkonočných sviatkov posilní dopravné a poriadkové hliadky na celom Slovensku, do opatrení zapojí aj železničných policajtov.

Akcia "Život" začne už vo štvrtok a potrvá až do pondelka večera. Polícia počas nadchádzajúcich sviatkov predpokladá zvýšenú intenzitu cestnej premávky. S cieľom zvýšenia bezpečnosti všetkých účastníkov cestnej premávky budú policajti podľa potreby riadiť a usmerňovať premávku na nehodových miestach a úsekoch, dohľad zvýšia aj na frekventovaných križovatkách a hlavných cestných ťahoch, preventívne pôsobiť na miestach väčšej koncentrácie osôb – bary, diskotéky, stanice, kostoly, cintoríny a nákupné centrá, dohliadnu aj na disciplinovanosť chodcov, cyklistov a motocyklistov.

Rovnako sa vo zvýšenej miere zamerajú na kontrolu dodržiavania najvyšších dovolených rýchlostí a dodržiavanie zákazu požívania alkoholu a iných návykových látok. Polícia neustále upozorňuje a pripomína aj teraz, že vodiči pod vplyvom alkoholu v žiadnom prípade na cesty nepatria.

"Jazda v opitosti nad jedno promile je trestný čin, za ktorý hrozí až ročné väzenie. Takéto prípady budú policajti riešiť nekompromisne. Pre zaujímavosť, keďže v ostatných rokoch sa protipandemické opatrenia dotkli aj premávky na cestách, počas minuloročných veľkonočných sviatkov (2. až 5.4.2021) sa stalo 56 dopravných nehôd, pri ktorých zomreli tri osoby, dve sa zranili ťažko a 12 osôb utrpelo ľahké zranenia," vystríhajú policajti. 

"Jazdite trpezlivo, predvídavo, dodržiavajte dopravné predpisy a ak sadnete za volant, tak len s triezvou hlavou. A platí to vždy, nielen počas veľkonočných sviatkov," dodávajú muži zákona. 

Viac o téme: AlkoholVodičiPolícia Kontrola Veľká nocOpití vodiči
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu