Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Z medicínskeho hľadiska ide o stav vážnej otravy alkoholom: Vodič (53) nafúkal 3,5 promile

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj)

PRIEVIDZA - Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 53-ročný vodič, ktorý v sobotu (2. 4.) popoludní jazdil v Prievidzi pod vplyvom alkoholu. Vodičovi Kia Ceed policajti namerali takmer 3,5 promile, teraz mu hrozí rok väzenia. Informovala o tom v pondelok trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

Policajti vodiča zastavili po tom, čo si všimli, že pravdepodobne jazdí pod vplyvom alkoholu. "Vodičovi namerali hodnotu 1,60 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 3,33 promile. Opakovaná dychová skúška mala ešte vyššiu hodnotu, a to 1,67 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte až 3,48 promile," uviedla Kuzmová. 

 

V POOBEDŇAJŠÍCH HODINÁCH NAFÚKAL TAKMER 3,5 PROMILE Polícia v Prievidzi sa zaoberá závažným prípadom opitého vodiča,...

Posted by Polícia SR - Trenčiansky kraj on Monday, April 4, 2022

Táto hodnota z medicínskeho hľadiska podľa nej predstavuje stav vážnej otravy alkoholom. "Policajti v súlade so zákonom obmedzili mužovi osobnú slobodu a zadržali mu vodičský preukaz. Umiestnili ho do cely policajného zaistenia," doplnila. 

Po vykonaní všetkých potrebných procesných úkonov vyšetrovateľ predloží spisový materiál prokurátorovi spolu s návrhom na podanie obžaloby. "V prípade dokázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody až na jeden rok," pripomenula policajná hovorkyňa. 

Technická porucha vozidla upozornila na opitého vodiča 

Z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky spáchaného v súbehu s prečinom marenia výkonu súdneho rozhodnutia polícia obvinila 45-ročného muža z Veľkého Šariša. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová. Muž viedol v sobotu (2. 4.) krátko po polnoci osobné motorové vozidlo po ulici Prešovskej v rodnom meste. Policajná hliadka z dôvodu technickej poruchy vozidlo zastavila a vodiča podrobila kontrole.

"Výsledok dychovej skúšky dosiahol hodnotu takmer dve promile. Lustráciou v policajnej evidencii bolo zistené, že vodič viedol vozidlo v čase, keď má súdom uložený zákaz činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel s platnosťou od januára tohto roku na dobu troch rokov," povedala Ligdayová. Muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia.

Viac o téme: AlkoholŠoférPrievidza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu