Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Za ľudí zablokovali zmenu vedenia SŠHR: Povýšili ľudí z éry Kičuru! Remišová žiada koalíciu o vysvetlenie

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – K zablokovaniu schválenia personálnej zmeny vo vedení Správy štátnych hmotných rezerv (SŠHR) na stredajšom rokovaní vlády sa priznala strana Za ľudí.

"Ako silná protikorupčná strana máme pochybnosti," uviedla v súvislosti s návrhom vymenovať za šéfku úradu doterajšiu podpredsedníčku SŠHR Silviu Zarembovú predsedníčka strany Za ľudí a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová.

Za ľudí zablokovali zmenu šéfa Štátnych hmotných rezerv: Máme pochybnosti, žiadame vysvetlenie na koaličnej rade (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Pochybné povýšenia Kičurových ľudí

Dôvodom pochybností má byť to, že na úrade naďalej ostávajú ľudia z éry predchádzajúceho predsedu SŠHR Kajetána Kičuru. "Dokonca majú byť títo ľudia aj povyšovaní," povedala Remišová, odmietla pritom konkretizovať, či tým mieri aj na Zarembovú.

Za ľudí zablokovali zmenu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Vedenie SŠHR však kritizuje nielen za nevyrovnanie sa s praktikami predchádzajúceho manažmentu, ale aj za súčasné zlé riadenie. Poukazuje pritom na to, že SŠHR čelí 25-percentnej korekcii pri čerpaní eurofondov v rámci verejného obstarávania. "Chceme preto vysvetlenia na koaličnej rade," uviedla.

Za ľudí zablokovali zmenu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Stredajšia koaličná rada sa však podľa jej slov touto témou zaoberať nebude. "Na pláne sú iné témy," uviedla po rokovaní kabinetu, z programu ktorého stiahli návrh na vymenovanie novej predsedníčky SŠHR.

Sulík vníma Remišovej krok ako pomstu

Minister hospodárstva SR a predseda SaS Richard Sulík nevníma Remišovej krok ako pomstu voči strane, do ktorej prešla časť bývalých poslancov Za ľudí. "Vnímam to ako výhrady, ktoré má. Dohodli sme sa, že dodá podklady k svojim výhradám, v prípade, že na základe nich usúdime, že sú tie výhrady relevantné, tak návrh úplne stiahneme, ak nie, návrh necháme," povedal líder SaS po rokovaní vlády.

Sulík nevníma kroky Remišovej ako pomstu: Vnímam to ako výhrady, ak budú relevantné, návrh stiahneme (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Súčasný šéf úradu Ján Rudolf mieri do parlamentu, nahradiť má Ondreja Dostála (SaS), ktorý sa stal štátnym tajomníkom Ministerstva spravodlivosti (MS) SR.

Viac o téme: PochybnostiKoaličná rada Veronika RemišováSpráva štátnych hmotných rezervPovýšenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu