Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tibor (34), ktorý zapríčinil nehodu Dolinaya a jeho ženy: Za zbytočnú smrť mu hrozí 12 rokov!

(Zdroj: Facebook/HaZZ, culture.gov.sk, Facebook/Z.D.)

NITRA - Koncom júla minulého roka verejnosťou otriasla tragická správa o úmrtí štátneho tajomníka ministerstva kultúry Vladimíra Dolinaya (†38), pričom o týždeň neskôr na následky zranení zomrela aj jeho manželka Zuzana (†34), ktorá s ním bola v aute. Pár prišiel o život po tom, ako sa na ceste medzi Ižou a Komárnom čelne zrazili s protiidúcim vozidlom.

Za smrť štátneho tajomníka Vladimíra Dolinaya hrozí 34-ročnému Tiborovi 12 rokov za mrežami. Pojednávanie sa začne 17. januára. "Vodič bol obvinený zo zločinu usmrtenia a prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," povedala pre Nový čas Viktória Borloková, krajská policajná hovorkyňa v Nitre.

MIMORIADNE Pri dopravnej nehode zahynul štátny tajomník ministerstva kultúry Vladimír Dolinay (†38)

"Vyšetrovanie tragickej dopravnej nehody bolo vyšetrovateľom odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Komárne ukončené návrhom na podanie obžaloby a vec bola odovzdaná príslušnej okresnej prokuratúre," dodala. 

Vladimír Dolinay zahynul pri tragickej dopravnej nehode 25. júla. Dlhé roky pôsobil v bratislavskej komunálnej politike a v tomto volebnom období zastával post miestneho poslanca v Petržalke, bratislavského mestského aj krajského poslanca. Od 1. júla pôsobil aj ako štátny tajomník na Ministerstve kultúry SR.

K tragickej nehode, pri ktorej vyhasol život Dolinaya aj jeho manželky, došlo na ceste medzi Ižou a Komárnom – na okraji cesty parkovalo auto a tomu sa chcel vyhnúť 33-ročný vodič. Vodič značky Kia začal brzdiť 80 metrov pred prekážkou, k zrážke s druhým autom prišlo o 20 metrov ďalej. Na mokrej vozovke pravdepodobne dostal šmyk, náraz obe vozidlá vymrštil do priekopy mimo cestu.

Viac o téme: NehodaSmrťAutonehodaOmamné látkyVladimír Dolinay
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu