Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

KORONAVÍRUS Na Slovensku pribudlo takmer 7-tisíc nových prípadov a 23 obetí

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Roman Hanc)

BRATISLAVA - Prostredníctvom 14.738 vykonaných RT-PCR testov odhalili v utorok (29. 3.) na Slovensku 6790 prípadov nákazy novým koronavírusom. Pribudlo 23 obetí. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) na webe covid-19.nczisk.sk.

"Z celkového počtu pozitívne testovaných nebolo takmer 47 percent zaočkovaných. Pozitívny antigénový test malo 960 osôb, viac ako 41 percent z nich nemá očkovanie," uviedla ďalej hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová. 

COVID situácia je aktuálne stabilná: Prípady nepribúdajú, no ani neklesajú! Uvoľňovanie nebolo predčasné (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

V nemocniciach podľa nej leží 2161 pacientov s COVID-19, na jednotkách intenzívnej starostlivosti a oddeleniach anestéziológie a intenzívnej medicíny je 186 pacientov. Podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 78 ľudí. "Viac ako 68 percent z pacientov nie je zaočkovaných alebo má len jednu dávku vakcíny," doplnila Eliášová. 

KORONAVÍRUS Na Slovensku pribudlo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: covid-19.nczisk.sk)

Tretiu dávku vakcíny dostal v utorok jeden človek, druhou dávkou očkovacej látky sa zaočkovalo 454 osôb. 

KORONAVÍRUS Na Slovensku pribudlo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: covid-19.nczisk.sk)

Najviac pozitívne testovaných PCR testami zaznamenal Bratislavský kraj

Najviac pozitívne testovaných PCR testami v utorok (29. 3.) zaznamenal Bratislavský kraj, a to 1327 osôb. Naopak, najmenej prípadov (645) hlásia z Prešovského kraja. Z pohľadu vekových skupín NCZI zaznamenalo najvyšší počet (1338) pozitívnych osôb medzi 35- a 44-ročnými. "Ide o dlhodobý trend, keď najviac pozitívnych výsledkov PCR testov vidíme u ľudí vo veku okolo 40 rokov," doplnila Sivá.

Viac o téme: PandémiaNové prípadySlovenskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu