Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

KORONAVÍRUS Na Slovensku odhalili vyše 6-tisíc nových prípadov, 19 ľudí na covid zomrelo

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Adriána Hudecová)

BRATISLAVA -Prostredníctvom 15.288 vykonaných RT-PCR testov odhalili v pondelok (28. 3.) na Slovensku 6557 prípadov nákazy novým koronavírusom. Pribudlo 19 obetí. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) na webe covid-19.nczisk.sk.

COVID situácia je aktuálne stabilná: Prípady nepribúdajú, no ani neklesajú! Uvoľňovanie nebolo predčasné (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Pribudlo 6557 ľudí s pozitívnym PCR testom, takmer 45 percent nebolo zaočkovaných. Pozitívny antigénový test malo 1574 osôb, takmer 42 percent z nich nemá očkovanie," priblížila hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová. 

KORONAVÍRUS Na Slovensku odhalili
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: korona.gov.sk)

Na JIS a OAIM je 193 osôb

V nemocniciach je 2205 pacientov s COVID-19, na JIS a OAIM je 193 osôb, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 76 ľudí. "Viac ako 68 percent z hospitalizovaných pacientov nie je zaočkovaných alebo má len jednu dávku očkovacej látky," priblížila.

Treťou dávkou očkovacej látky sa v pondelok zaočkovalo 526 osôb, druhú dávku vakcíny dostalo 193 ľudí, prvou dávkou očkovacej látky sa zaočkovalo 72 osôb.

KORONAVÍRUS Na Slovensku odhalili
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: korona.gov.sk)

Viac o téme: ObetePrípadySlovenskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu